Yani donanımı çıkartayımBağlantısını kesip deneyin. Donanım hata veriyor olabilir.
Yani donanımı çıkartayımBağlantısını kesip deneyin. Donanım hata veriyor olabilir.
Yaptım geçti onu ama acpi error veriyorEvet bir vida tutar zaten.
Bios Sata mode /AHCI kontrolü de yapın
DeniyorumKendi hazırladığınız ilk EFI ile denediniz mi?
9. mesajda kullandığınız EFI.
Denememişseniz onunla deneyin.
Big sur da kullandığım efi ile kuruluma geldimKendi hazırladığınız ilk EFI ile denediniz mi?
9. mesajda kullandığınız EFI.
Denememişseniz onunla deneyin.
Deniyorum
Big sur da kullandığım efi ile kuruluma geldim
Güzel. Devam![]()
Hocam kurulumdan sonra dvd okuyucu yu takabilirim değil miGüzel. Devam![]()
Evet sorun olmaz.dvd okuyucu yu takabilirim değil mi
Kurulum bitiyor diski seçiyorum usb açılıyor gibi ama sonra yazılar çıkıyor kapanıyorEvet sorun olmaz.
Edit 2.asamaya ulaştım sonunda çok yavaştı sadeceKurulum bitiyor diski seçiyorum usb açılıyor gibi ama sonra yazılar çıkıyor kapanıyor
Kurulum bitiyor diski seçiyorum usb açılıyor gibi ama sonra yazılar çıkıyor kapanıyor
Edit 2.asamaya ulaştım sonunda çok yavaştı sadece
SSD kullanın.sonunda çok yavaştı sadece
Hocam usb den efi doylar8ni kopyaladım diske yeniden boşaltırken opencore geliyor diski sectig8mde aşağıdaki hatayı verip kapanıyorSSD kullanın.
Neyi nereye nasıl kopyaladınız?
Yüklemeyi yapan EFI sistemi açar. Eğer extra bir değişiklik yapılmadı ise.
Eğer diskin EFI bölüntüsü açılıp EFI klasörü buraya Kopyala/Yapıştır (Sürükle/Bırak EFI bozar) yapılmışsa sistem açılır. Sistemi açmayan EFI yükleme de yapmaz zaten.
Not: Bu arada paylaştığınız görsel hata satırı değil hatanın sonucunu gösteren satır.
Bende öyle yaptım ama diskin Türü ms-dos yazıyor normal mi buSistem Usb'den boot ediyorsa EFI Diskin EFI bölüntüsüne taşındığında da boot eder.
Diskler böyleBende öyle yaptım ama diskin Türü ms-dos yazıyor normal mi bu
Ico boş bu şekilde windows vardı kurmadan once kurduktan sonra hatta windows açıldı sistem yok dedi ama diski tamamen silmiştimEFI bölüntüsü Fat32 olur doğru. Yalnız büyüklüğü konusunda sorun var. Usb ya da diskin EFI bölüntüsü en az 209 MB olarak oluşur. Üstelik nasıl bir EFI kullanıyorsunuz ki 92.8MB olsun. Ne var içerisinde bu kadar büyük yer kaplayan.
Bunları bilmem mümkün değil tabii. Elinizde bir HDD var ve içerisinde windows yüklü. (Büyük olasılıkla disk MBR formatındadır. Ve EFI olduğunu düşündüğünüz bölüm aslında Windows EFI bölüntüsüdür. Çünkü siz kurulumda diski hatalı formatladığınız için Windows silindi ancak EFI bölüntüsü kaldı Mac kurulumunda EFI oluşmadı. Sizin içerisine EFI klasörünü attım dediğiniz bölüntü aslında Windows kalıntısı. Dolayısıyla sistemin açılmaması normal.Ico boş bu şekilde windows vardı kurmadan once kurduktan sonra hatta windows açıldı sistem yok dedi ama diski tamamen silmiştim
Evet aynısı oldu yani şimdi sıfırdan kurmam lazım değil miBunları bilmem mümkün değil tabii. Elinizde bir HDD var ve içerisinde windows yüklü. (Büyük olasılıkla disk MBR formatındadır. Ve EFI olduğunu düşündüğünüz bölüm aslında Windows EFI bölüntüsüdür. Çünkü siz kurulumda diski hatalı formatladığınız için Windows silindi ancak EFI bölüntüsü kaldı Mac kurulumunda EFI oluşmadı. Sizin içerisine EFI klasörünü attım dediğiniz bölüntü aslında Windows kalıntısı. Dolayısıyla sistemin açılmaması normal.
Kurulum yapmak istiyorsanız kurulum ekranında disk izlencesini açıp tüm aygıtları göster seçeneğinde (disk adını görürsünüz) diskin tamamını Apfs formatlayacaksınız. Yanına Windows kuracaksanız onun için de bir bölüntü ayıracaksınız.
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.