Intel Bluetooth Mikrofon Sorunu

krdnzenes

PADAVAN
27 Mar 2019
141
39
71
İmzadaki cihazı kullanıyorum ve cihazımdaki dahili mikrofon Intel Smart Technology olduğu için macOS'da sürücüsü bulunmuyor. Bu yüzden mikrofonlu bluetooth kulaklık satın aldım. Kulaklık Windows 10 ve telefonlarda sorunsuz çalışıyor fakat Hackintosh'a bağladığımda kulaklığın mikrofonu çalışmıyor. Ayarlardan ses kısmını açınca bir anda hoparlör çalışmıyor, ayarlar donuyor. Zar zor kapatıyorum ondan sonra düzeliyor kasma ve hoparlör geri çalışıyor. Mikrofon hiçbir şekilde çalışmıyor. Ayarlarda mikrofonu görüyor. Siriyi açıncada hoparlör çalışmıyor aynı şekilde mikrofonda. Siriyi kapatınca yaklaşık 10 saniye sonra felan hoparlör çalışıyor. Şunu anladım mikrofonu kullandığım yerlerde oluyor bunlar. (Discord, Siri vs.) Sizce nasıl düzeltebilirim ?
İmzadaki cihazı kullanıyorum ve cihazımdaki dahili mikrofon Intel Smart Technology olduğu için macOS'da sürücüsü bulunmuyor. Bu yüzden mikrofonlu bluetooth kulaklık satın aldım. Kulaklık Windows 10 ve telefonlarda sorunsuz çalışıyor fakat Hackintosh'a bağladığımda kulaklığın mikrofonu çalışmıyor. Ayarlardan ses kısmını açınca bir anda hoparlör çalışmıyor, ayarlar donuyor. Zar zor kapatıyorum ondan sonra düzeliyor kasma ve hoparlör geri çalışıyor. Mikrofon hiçbir şekilde çalışmıyor. Ayarlarda mikrofonu görüyor. Siriyi açıncada hoparlör çalışmıyor aynı şekilde mikrofonda. Siriyi kapatınca yaklaşık 10 saniye sonra felan hoparlör çalışıyor. Şunu anladım mikrofonu kullandığım yerlerde oluyor bunlar. (Discord, Siri vs.) Sizce nasıl düzeltebilirim ?
@montezuma @kindo @yusfklncc yardımcı olabilir misiniz

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.9.5
Laptop Modeli
HP OMEN 15-ek0002nt 2020
İşlemci Modeli
Intel Core i7 10750H Comet Lake
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630 & Nvdia RTX 2070 with Max-Q Design
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC245
Ağ Aygıtları
Realtek RLT8168/8111 & Intel Wi-Fi 6 AX201
Disk ve RAM
WD PC SN730 1TB NVMe SSD & 8*2 DDR4 2933MHz

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Applealc kext ile sorunu çözmeyi deneyin. Farklı ID değerleri ile deneyin. Dahili microfon ve hoperlör bu cihaz için çalışması gerekir.
OpenCore ile Hackintosh Sistemlerde Ses Kartı Tanıtmak - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Konuda anlatıldığı gibi farklı ID değerleri deneyerek ilerleyin. Bu yöntem sorunu çözmez ise applealc kexr kaldırıp VoodooHDA ile deneyin.

Blueooth veri aktarım konusunda usb bağlantı noktalarını kullanıyor. USB port yamanız yapılı mı?
Opencore USBMap-master ile USB Port yaması - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bu kondan hareketle USB port yamanızı yapıp deneyin. Sistem raporundan bluetooth için kontol sağlayın. Düzngün çalıştığından emin olun.
Ekran Resmi 2021-06-13 15.57.50.png

İntel bluetooth kartları için bu kaynağa bakın.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: krdnzenes

krdnzenes

PADAVAN
27 Mar 2019
141
39
71
Applealc kext ile sorunu çözmeyi deneyin. Farklı ID değerleri ile deneyin. Dahili microfon ve hoperlör bu cihaz için çalışması gerekir.
OpenCore ile Hackintosh Sistemlerde Ses Kartı Tanıtmak - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Konuda anlatıldığı gibi farklı ID değerleri deneyerek ilerleyin. Bu yöntem sorunu çözmez ise applealc kexr kaldırıp VoodooHDA ile deneyin.

Blueooth veri aktarım konusunda usb bağlantı noktalarını kullanıyor. USB port yamanız yapılı mı?
Opencore USBMap-master ile USB Port yaması - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bu kondan hareketle USB port yamanızı yapıp deneyin. Sistem raporundan bluetooth için kontol sağlayın. Düzngün çalıştığından emin olun.
Ekli dosyayı görüntüle 38432

İntel bluetooth kartları için bu kaynağa bakın.
Merhaba hocam AppleALC deki tüm layout idleri test ettim ve tek düzgün çalışan 13 oldu. Ek olarak bu cihazda dahili mikrofon çalışması gerekiyor demişsiniz fakat maalesef şuanda çalışması imkansız çünkü Intel® Smart Sound Technology kullanıyor. Benim kullandığım EFI dosyası lunjielee/Opencore-HP-Omen-15-2020 bu linkte. VoodooHDA'yı denedim AppleALC'yi devre dışı bırakıp fakat bu sefer hiçbirşey çalışmadı ve eski ayarlara geri döndüm.

Tüm USB portlarım sorunsuz çalışıyor. Vermiş olduğum EFI linkindekini kullanıyorum ve adamda da sorunsuz çalışıyor. Sistem raporlarında ve Intel Bluetooth kextin loglarını kontrol ettiğimde hiçbir hata gözükmüyor.

Dediğim gibi bluetooth sorunsuz çalışıyor, cihazlara bağlanıyor fakat bluetoothlu kulaklıkta hoparlörü çalışıyor fakat mikrofonu çalışmıyor. Mikrofonu kullanmaya çalıştığınızda (örneğin discordda sesli odaya katıldığında, siriyi açtığında vs.) bir anda kulaklıktan ses kesiliyor. Sistem terchileri kısmından Ses sekmesine geldiğimde ordan mikrofon kısmına geçtiğimde ayarlar donuyor. Sebebini bir türlü anlayamadım. Nerede hata var ?

Bir kaç sorun daha var sistemimde eğer bunlar böyle devam edicekse maalesef Windows'a geçmek zorunda kalacağım.

1623628291591.png

Şimdiden teşekkür ederim.

@montezuma @yusfklncc @kindo

BootLoader
OpenCore 0.9.5
Laptop Modeli
HP OMEN 15-ek0002nt 2020
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC245
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

emrebozkurt99

APPRENTICE
15 May 2017
77
9
71
Merhabalar bende aynı sisteme sahibim şuan da bende güncel olarak mikrofon problemi yaşiyorum acaba bi gelişme oldumu? krdnzenes

Laptop Modeli
MSI GL62 6QC & HP Omen 15 (2020)
Anakart Modeli
GIGABYTE Z390-UD
İşlemci Modeli
i3 8100
Grafik Kartı
GTX 660 OC & UHD 630
Ses Kartı Modeli
ALC887
Ağ Aygıtları
RTL 8111 & Atheros AR9287
Disk ve RAM
256 GB NVMe SSD & 8 GB DDR4 3200MHz

krdnzenes

PADAVAN
27 Mar 2019
141
39
71
Merhabalar bende aynı sisteme sahibim şuan da bende güncel olarak mikrofon problemi yaşiyorum acaba bi gelişme oldumu? krdnzenes
Maalesef bu cihazda birçok denememe rağmen düzgün bir şekilde hackintosh deneyimi yaşayamadım. Wifi ve Bluetooth sorunu, dahili mikrofon vs. gibi sorunlar yaşadım. Size tavsiyem daha da uğraşmamanız bu saydığım özellikler düzgün çalışmadığı takdirde iyi bir hackintosh deneyimi yaşayamıyorsunuz.

BootLoader
OpenCore 0.9.5
Laptop Modeli
HP OMEN 15-ek0002nt 2020
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC245
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

emrebozkurt99

APPRENTICE
15 May 2017
77
9
71
Maalesef bu cihazda birçok denememe rağmen düzgün bir şekilde hackintosh deneyimi yaşayamadım. Wifi ve Bluetooth sorunu, dahili mikrofon vs. gibi sorunlar yaşadım. Size tavsiyem daha da uğraşmamanız bu saydığım özellikler düzgün çalışmadığı takdirde iyi bir hackintosh deneyimi yaşayamıyorsunuz.
Şuan için ben bluetooth ve wifi kısmında bir problem yaşamadım fakat mikrofon gerçekten büyük problem discord, zoom v.s gibi uygulamaları zorunlu olarak kullanıyorum işimden dolayı son çare olarak bi Voodoo HDA ile deneyeceğim yoksa'da yapacak birşey yok Apple ALC'ye tam olarak eklenene kadar Windows ile devam edeceğiz :/

Laptop Modeli
Anakart Modeli
GIGABYTE Z390-UD
İşlemci Modeli
i3 8100
Grafik Kartı
GTX 660 OC & UHD 630
Ses Kartı Modeli
ALC887
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

krdnzenes

PADAVAN
27 Mar 2019
141
39
71
Şuan için ben bluetooth ve wifi kısmında bir problem yaşamadım fakat mikrofon gerçekten büyük problem discord, zoom v.s gibi uygulamaları zorunlu olarak kullanıyorum işimden dolayı son çare olarak bi Voodoo HDA ile deneyeceğim yoksa'da yapacak birşey yok Apple ALC'ye tam olarak eklenene kadar Windows ile devam edeceğiz :/
vooda ile denedim fakat olmadı birde siz deneyin. Ek olarak wifi ve Bluetooth saizde arada kesilme felan yapmıyor mu

BootLoader
OpenCore 0.9.5
Laptop Modeli
HP OMEN 15-ek0002nt 2020
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC245
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

emrebozkurt99

APPRENTICE
15 May 2017
77
9
71
vooda ile denedim fakat olmadı birde siz deneyin. Ek olarak wifi ve Bluetooth saizde arada kesilme felan yapmıyor mu
Yok bende bu tarz problem olmadı Voodoo ile denedim fakat sonuç dediğiniz gibi ondan dolayı windows'a geri döndüm mecbur.

Laptop Modeli
Anakart Modeli
GIGABYTE Z390-UD
İşlemci Modeli
i3 8100
Grafik Kartı
GTX 660 OC & UHD 630
Ses Kartı Modeli
ALC887
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

krdnzenes

PADAVAN
27 Mar 2019
141
39
71
Yok bende bu tarz problem olmadı Voodoo ile denedim fakat sonuç dediğiniz gibi ondan dolayı windows'a geri döndüm mecbur.
İntel wifi/Buetooth ve applealc stabil olana kadar maalesef bu cihazda hackintosh kullanımı sıkıntı. Bende yaklaşık 1 ay oldu Windows a geçeli yapacak birşey yok artık.

BootLoader
OpenCore 0.9.5
Laptop Modeli
HP OMEN 15-ek0002nt 2020
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC245
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler