ÇÖZÜLDÜ Lenova ThinkPad T13 High Sierra Kurulum Sorunu

• Konuyu başlatan wtc
  • Başlangıç tarihi
W

wtc

Guest
Merhabalar bu gün high sierra kurulum imajın indirdim ve dual boot olarak kurmaya kalktım tamamen yazana göre usb ye yazdım harşey iyi ilerlerken yazılardan sonra elma logosu geldi ve o logoda 9 10 dk bekledim ve sadece mause yi hareket ettire biliyordum başka hiçbişey ne geliyor ne de bilgisayar kapanıyor

Bilgisayar özelliklerim:
işlemci: Intel(R) Core(TM) i5-7300U CPU @ 2.60GHz 2.71 GHz
ram:24,0 GB
ekran kartı: intel hd 620
depolama: SAMSUNG MZNTY256HDHP-000L7 M2 SSD

Marka Model: Lenova ThinkPad T13 2.Gen

W

wtc

Guest
Merhabalar bu gün high sierra kurulum imajın indirdim ve dual boot olarak kurmaya kalktım tamamen yazana göre usb ye yazdım harşey iyi ilerlerken yazılardan sonra elma logosu geldi ve o logoda 9 10 dk bekledim ve sadece mause yi hareket ettire biliyordum başka hiçbişey ne geliyor ne de bilgisayar kapanıyor

Bilgisayar özelliklerim:
işlemci: Intel(R) Core(TM) i5-7300U CPU @ 2.60GHz 2.71 GHz
ram:24,0 GB
ekran kartı: intel hd 620
depolama: SAMSUNG MZNTY256HDHP-000L7 M2 SSD

Marka Model: Lenova ThinkPad T13 2.Gen
Neden High sierra yerine big sur kurmuyorsunuz ? Sistem Big sur için gayet uyumlu gözüküyor.

tahaklkt

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
25 Ağu 2019
1,268
421
901
Ekran Resmi 2021-04-05 13.36.43.png

Hocam sitenin birinde bu yazıyor ama bilmiyorum.

BootLoader
Opencore 0.7.6
Laptop Modeli
Lenovo Z5070
Anakart Modeli
NM-A271
İşlemci Modeli
Intel Core i5 4210U
Grafik Kartı
nVidia GT 820M & HD Graphics 4400
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751
Ağ Aygıtları
Intel AX200 Wi-Fi + Bluetooth Combo & Realtek RTL8111
Disk ve RAM
120 GB SSD & 8 GB DDR3 1600MHz
W

wtc

Guest
Başka bir arkadaşımızın konusundaki kext ile sorunu çözdüm şuan kurulumu bitirdim fakat bir türlü opencore configurator u config plist dosyamla calistiramiyorum

W

wtc

Guest
Configurator da sorun varmış internetten yeni bir sürümünü indirdim ve şuan calisiyo :) yardımların için çok teşekkür ederim başka bir sorunum kalmadı gibi bitek ses kartı wifi vs tanitilicak okadar

W

wtc

Guest
verdiğin kext ile kurulumu yaptım şuan işe yaradı irkaçtane kext kaldı onları nerden bulabileceğimi biliyomusun?

W

wtc

Guest
resim yükleyemiyorum çok büyük dost boyutu diyor ama sürücü yüklüde hayır olanların isimleri şunlar
Ethernet Connection (4) I219-LM
Sunrise Point-LP SMBus
s
unrise Point-LP Thermal subsystem

ses içinde bi Kext dosyasına ihtiyacım var sanırım ses gelmiyo çünkü
ve bi sistem güncellemesi olduğunu söylüyor güncellemeli miyim ve bi sorun olurmu 11.2.3
ve nedenini bilmediğim bir şekilde şuan tauchpadim çalışmıyor

Moderatörün son düzenlenenleri:
W

wtc

Guest
resim yükleyemiyorum çok büyük dost boyutu diyor ama sürücü yüklüde hayır olanların isimleri şunlar
Ethernet Connection (4) I219-LM
Sunrise Point-LP SMBus
s
unrise Point-LP Thermal subsystem

ses içinde bi Kext dosyasına ihtiyacım var sanırım ses gelmiyo çünkü
ve bi sistem güncellemesi olduğunu söylüyor güncellemeli miyim ve bi sorun olurmu 11.2.3
ve nedenini bilmediğim bir şekilde şuan tauchpadim çalışmıyor
Smbus aygıtı şuan gereksiz opencore güncelleyerek ve kextleri updatleyip update yapabilirisiniz bana EFI nizi atın ben updatelerim her şeyi
Ethernet için bu kexti deneyin Kext

W

wtc

Guest
efe dosyasını yükleyemedim dosya büyük diyip durdu bende mega ya yükledin config dosyamda sorunlar olduğunu düşünüyorum ve ses kartı çalışmıyor bunun dışında herşey düzgün