Lenovo G500 Ssd'ye geçiş hakkında

kodflex

APPRENTICE
11 Ocak 2018
47
6
21
38
Merhabalar;

High Sierra kurulum rehberini takip ederek Lenovo g500 makineme High Sierra ile beraber Win 10 kurulumu gerçekleştirdim. Forum içerisinde bununla ilgili bir konuda mevcut. Diski 110 GB ayırdığım için şu anda disk yetmemeye başladı. Unity ve Flutter kurulu sistemde Ofis ve Adobe serisi programları da ekleyince işin içinden çıkamaz oldum. Hepsiburada.com üzerinde Samsungun bu modelini tercih ettim. Bir de yanında bunu sipariş ettim.

1- İstiyorum ki iki diskimde takılı olsun. Ssd de sadece High Sierra diğer 500 GB diskte ise Win 10 kurulu şekilde olsun. Başlangıçta ise bu ikisinden birisini seçebileyim. Bu seçim işlemi için iki işletim sistemininde aynı diskteki olması gerekiyor.
2- Yotube üzerinde bu video ile bu işi başarabilir miyim. ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
1- İstiyorum ki iki diskimde takılı olsun. Ssd de sadece High Sierra diğer 500 GB diskte ise Win 10 kurulu şekilde olsun. Başlangıçta ise bu ikisinden birisini seçebileyim. Bu seçim işlemi için iki işletim sistemininde aynı diskteki olması gerekiyor.
İki işletim sisteminin aynı diskte olması gerekmiyor. Hatta ayrı disklerde olması çok daha iyidir. Yapman gereken kurulumdan sonra mcOS kurulu bölünyüyeClover Bootloader kurulumu yapmak . Bundan sonra sistem açılışta Clover Boot Menü üzerinden macOS + Win seçimi yapabilirsin. Paylaştığın video rehberdeki klonlama ile sistemininin tam kopyasını yeni diskine aktarabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: kodflex

kodflex

APPRENTICE
11 Ocak 2018
47
6
21
38
Peki hocam kurulumun sırası önemli mi önce windows mu kurmam gerekir yoksa önce yedeği mi almam gerekiyor. ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
İşletim sistemleri farklı disklerde olacağı için hangisini ilk kurduğunun bir önemi yok. Elbette her ihtimale karşı kurulu sisteminin bir yedeğini alman iyi olur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: kodflex

kodflex

APPRENTICE
11 Ocak 2018
47
6
21
38
@montezuma hocam. SSd ye Super Duper programı ile yedek aldım. Fakat dosya şeması Apple Partition şema, bir sıkıntı olur mu. ? İki disk mevcut mac ve win10 şeklinde kurulum yapmayı düşünüyorum. (y)