- Sistem: Lenovo Thinkpad T430
- CPU: i5 - 3320M / Unknown
- Grafik: Intel HD Graphics 4000
Dün başarılı bir kurulum gerçekleştirdim. Kurulum sonrası bazı sorunlar ortaya çıktı. Ses sorunu ve wifi sorunu. Ses sorununu burada yer alan yöntem ile çözdüm. VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi
Yalnız cihaz her açıldığında ses gelmiyor. Ayarları girip standart olarak kulaklık çıkışı seçili. Onu speaker olarak seçtiğimde ses geliyor. Bunu standart olarak speaker ayarlamam mümkün mü?
Bir diğer görünen sorunum da wifi sorunum. T430'da daha önce windows kurulumunda incelemediğim için hangi wifi yongası entegre edilmiş bilmiyorum. Wifi'yi görmedi sistem. Fakat bluetooth görüyor ve aktif olarak çalışıyor. Bu cihazda harici olarak Wifi Adaptörü yok. Anakart ile tümleşik ve windows'ta iken sorunsuz çalışıyordu. Elimde 3 adet Wifi adaptörü var. Bunları cihaza taktım. Fakat wifi yine çalışmadı. Kext veya config ile ayarlamalar yapmam gerekiyor sanırım eğer desteklerse. Elimdeki kartları macOS'ta çalışabilmesi için ne yapmam gerekiyor eğer mümkünse? Veya T430 kendi içinde gömülü olan wifisi ile çalışabilir mi tıpkı bluetoothta çalıştığı gibi.
Elimdeki wifi adaptörleri:
AR5BXB63
AR5BXB63-H
AR5B95
Eğer bu adaptörleri çalıştıramazsak, resimdeki tak-çıkart wifi adaptörü işimi görebilir mi?
Şimdiden teşekkürler.