ÇÖZÜLDÜ Lenovo Thinkpad T430 Kurulum Sonrası Ufak Sorunlar

ixaac

APPRENTICE
21 Tem 2019
13
0
1
  • Sistem: Lenovo Thinkpad T430
  • CPU: i5 - 3320M / Unknown
  • Grafik: Intel HD Graphics 4000
Cihaz bilgileri detaylı olarak burada:

Dün başarılı bir kurulum gerçekleştirdim. Kurulum sonrası bazı sorunlar ortaya çıktı. Ses sorunu ve wifi sorunu. Ses sorununu burada yer alan yöntem ile çözdüm. VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi

Yalnız cihaz her açıldığında ses gelmiyor. Ayarları girip standart olarak kulaklık çıkışı seçili. Onu speaker olarak seçtiğimde ses geliyor. Bunu standart olarak speaker ayarlamam mümkün mü?

Bir diğer görünen sorunum da wifi sorunum. T430'da daha önce windows kurulumunda incelemediğim için hangi wifi yongası entegre edilmiş bilmiyorum. Wifi'yi görmedi sistem. Fakat bluetooth görüyor ve aktif olarak çalışıyor. Bu cihazda harici olarak Wifi Adaptörü yok. Anakart ile tümleşik ve windows'ta iken sorunsuz çalışıyordu. Elimde 3 adet Wifi adaptörü var. Bunları cihaza taktım. Fakat wifi yine çalışmadı. Kext veya config ile ayarlamalar yapmam gerekiyor sanırım eğer desteklerse. Elimdeki kartları macOS'ta çalışabilmesi için ne yapmam gerekiyor eğer mümkünse? Veya T430 kendi içinde gömülü olan wifisi ile çalışabilir mi tıpkı bluetoothta çalıştığı gibi.

Elimdeki wifi adaptörleri:

AR5BXB63
AR5BXB63-H
AR5B95

Eğer bu adaptörleri çalıştıramazsak, resimdeki tak-çıkart wifi adaptörü işimi görebilir mi?
1571823973486.png

Şimdiden teşekkürler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Yukarıdaki listede AR5B95 High Sierra ile olabilir. Ancak Wi-Fi PCI aygıtların Lenovo cihazlarda White List'e (Lenovo'nun izin verdiği aygıtlar) takılma sorunu var. Bunun da tek yolu BIOS yamasından geçiyor. Paylaştığın USB adaptör resminden bu cihazın ne model olduğu, hangi yonga seti olduğunu göremiyoruz.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Ses için yanlış yöntem seçmişsiniz. ilk öncelikle ve ısrarla denemeniz gereklen yöntem AppleALC yöntemi idi. Voddohda kullandıktan sonra tekrar bu yönteme dönme imkanınız bulunmamakta.

Orijinal wifi adaptörün intel bu macOS tarafından hiçbir şekilde desteklenmiyor.

AR5BXB63 ve AR5BXB63-H yani AR2425 macOS tarafından desteklenmeyen bir kart herhangi bir sürücü ile kullanılması mümkün değil.

AR5B95 için aşağıdaki konuyu incele High Sierra ile kullanılabildiği rapor edilmiş.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

ixaac

APPRENTICE
21 Tem 2019
13
0
1
Yardımlarınız için teşekkürler. Wireless sorunumu harici bir wireless adaptörü ile çözdüm. RT2870 wireless adaptörü var elimde. Kendi driveri ile macOS'ta çalışmadı. Driveri kaldırıp, sistemi yeniden başlattıktan sonra bu High Sierra için Realtek ve Mediatek USB Wi-Fi Sürücüsü konuda yer alan driver ile kurulum yaptım. Kurulum başarılı oldu. Wifi adaptörünü cihaz gördü ve wireless ağına bağlandım. Fakat internete giremiyorum. Farklı bir sorundan ötürü. Yeni bir konu açacağım.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler