lenovo z510 sierra kurulum sonrası çalışmayanlar

okul04

APPRENTICE
6 Ocak 2018
6
0
0
40
Bu konularda yeniyim ve çok ta anlamıyorum. uzun uğraşlar ve bu formdaki birkaç ayrı anlatımlar sayesinde dizüstü bilgisayarıma OS X Sierra kurmayı ve usb olmadan boot ettirmeyi başarabildim. Form içerisinde anlatımda ve paylaşımda bulunan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.

ilk sorun; boot ederken yükü olan hdd partition seçmeden önce options kısmında boot Args:-v cpus=1 dart=0 npci=0x2000 kext-dev-mode=1 rootless=0 yazmam gerekiyor yoksa sistem açılmıyor.

benim için asıl önemli olan konu ise internet bağlantısı kuramıyorum hem ethernet kartıyla hem de wireless olarak sanırım doğru kext i bulamıyorum yardımcı olabilir misiniz?

sistem: ACPI x64
işlemci :i7-4702MQ
Anakart: intel Lynx Point HM86, Intel Haswell
görüntü: intel HD 4600 + Geforce 740M
ses: realtek ALC282
ağ : intel wireless-N 7260
ağ : Realtek PCle FE Family Conroller

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Wi-Fi desteklenmiyor. Ethernet için şunu dene: RehabMan / OS-X-Realtek-Network / Downloads — Bitbucket
Boot argümanlarını kalıcı olarak kaydetmek için Config dosyanı Clover Configratör ile açıp Boot / Argüments altında istediğin ayarları yapılandırıp kaydedersen bunları boot ekranında girmek zorunda kalmazsın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

erhanbicer

APPRENTICE
8 Ocak 2018
74
13
21
bende bu hafta sonu kurdum z510' a vietnam tool ile ses için vodoohda kur internet içinde realtek 8100 ı seçip kur. sorunsuz ethernet çalışıyor. wifi için ben şimdilik android telefonun usb tethering özeliiğini kullanıyorum. şuan ki sıkıntım. touchpad te çift parmak, 3 parmak özelliklerini kullanamıyorum. birde bilgisayar açıldığında mouse yarım dakika donarak çalışıyor sonra düzeliyor. en son bahsettiğim sorun sizde de mevcut mu ?

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad Z510
İşlemci Modeli
Intel i5 4200m
Grafik Kartı
HD Graphics 4600 & Nvidia 740m
Disk ve RAM
250GB SSD & 8GB RAM

okul04

APPRENTICE
6 Ocak 2018
6
0
0
40
Wi-Fi desteklenmiyor. Ethernet için şunu dene: RehabMan / OS-X-Realtek-Network / Downloads — Bitbucket
Boot argümanlarını kalıcı olarak kaydetmek için Config dosyanı Clover Configratör ile açıp Boot / Argüments altında istediğin ayarları yapılandırıp kaydedersen bunları boot ekranında girmek zorunda kalmazsın.
hocam ilginize teşekkür ederim ancak ethernet çalışmadı. config dosyasını düzenleme yerini buldum ancak onu sisteme nasıl kayıt edeeğimi bilmediğim için oda olmadı şimdilik kod yazmaya devam ediyorum :)

bende bu hafta sonu kurdum z510' a vietnam tool ile ses için vodoohda kur internet içinde realtek 8100 ı seçip kur. sorunsuz ethernet çalışıyor. wifi için ben şimdilik android telefonun usb tethering özeliiğini kullanıyorum. şuan ki sıkıntım. touchpad te çift parmak, 3 parmak özelliklerini kullanamıyorum. birde bilgisayar açıldığında mouse yarım dakika donarak çalışıyor sonra düzeliyor. en son bahsettiğim sorun sizde de mevcut mu ?
bilgilendirme için teşekkür ederim ilk fırsatta deneyip tekrar bilgi vereceğim. bilgisayar açıldığında mouse donarak çalışma sorunu bende de var ama ben şuan için onu sorun olarak kabul etmiyorum ve çalışmasını bekliyorum :)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

okul04

APPRENTICE
6 Ocak 2018
6
0
0
40
ilk fırsatta deneyeceğim. Deneyimlerinize güvenerek başka bir sorum olacak High Sierra sürümünde de aynı sorunlarla karşılaşır mıyım? Eğer karşılaşmayacaksam dosya sökme işlemi ile uğraşıp o sürümü yüklemek istiyorum. Yok eğere aynı sorunlar High Sierra da da olacaksa o işlemlere bulaşmayı hiç düşünmüyorum şimdilik.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
High Sierra kurulumu daha zordur. Tavsiyem Sierra ile sistemi kullanman. Deneyip kazandıktan sonra High Sierra denemeleri yaparsın.

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

erhanbicer

APPRENTICE
8 Ocak 2018
74
13
21
bilgilendirme için teşekkür ederim ilk fırsatta deneyip tekrar bilgi vereceğim. bilgisayar açıldığında mouse donarak çalışma sorunu bende de var ama ben şuan için onu sorun olarak kabul etmiyorum ve çalışmasını bekliyorum :)
hocam vietnam tool 1.9.6 ile kurulum yapmıştım. Sizde de çalışacağından eminim ;)
Ethernet > Realtek 8100

eğer sistemimizle uyumlu ve yararlı kextler varsa benide bilgilendirebilirseniz sevinirim. şuan ki dert ettiğim şeyler

1- Touchpad ile tam ekran yaptığımda iki parmağımla ekranlar arası gezmek istiyorum ( Diğer özellikler önemli değil benim için)
2- Ekran parlaklığı

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad Z510
İşlemci Modeli
Intel i5 4200m
Grafik Kartı
HD Graphics 4600 & Nvidia 740m
Disk ve RAM
250GB SSD & 8GB RAM