Merhaba MacOS Monterey imaj indirdim balenaEtcher ile usb belleğe yazdırdım (USB 3.0 32gb Lexar) Efi işini de hallettim ancak BİOS da görünmüyor USB bellek
Bilgisayarım uefi değil efi dosyası doğru diye biliyorum doğrusunu nerden bulabilirim?Usb EFI bölüntüsüne EFI klasörünü açıp içindeki Boot ve OC klasörünü atmış olabilir misiniz?
Ya da UEFI boot seçilmemiş olabilir.
Ve kullandığınız EFI hatalı olabilir.
Evet açmadan EFI klasörünü atın.efi klasörünü mü atmam gerekiyordu
Telemetrap kext nasıl kullanabilirim? SSE 4.1 diye biliyorum başka forumdan buldum efi yi bu forumunkini bulamadım verebilir misiniz?Evet açmadan EFI klasörünü atın.
Eğer UEFI özelliği yoksa kullandığınız EFI legacy boot uyumlu olmalı.
Forumun EFI klasörünü kullanıyorsanız uyumludur.
Ve eğer imzanızdaki sisteme Monterey kurulumu düşünüyorsanız önce işlemcinizin SSE4.2 desteği olup olmadığına bakın. SSE 4.1 ise telemetrap.kext kullanmanız gerekir.
Hocam kurulum yapmadan önce AHCI yapacağım sata modunu sıkıntı çıkartır mı?Bir başka sorun anakartınız. Kurulum ekranına ulaşsanız bile büyük olasılıkla SATA disk hatası yüzünden kurulum yapabileceğiniz diski disk izlencesinde göremeyeceksiniz.
Telemetrap.kext kolay ekliyorum.
AHCI olması gerekir zaten.Hocam kurulum yapmadan önce AHCI yapacağım sata modunu sıkıntı çıkartır mı?
Hocam efi bu:Farklı bir EFI klasöründe bu config.plisti kullanamazsınız. Her EFI klasörünün config.plisti kendine özeldir.
Yani EFI farklı yerden config.plist burdan olmaz.
İndirdiğiniz imaj Legacy kuruluma uygun mu?
drive.google.com
hocam ben ekran görüntüsü atamıyorum. çünkü ben bu hatayı alanın kendisi değilim. farklı forumdan sorununu burda çözerler diye getirdim.iMac4.1 ile Monterey yüklenmez. Neyse o sorun çözülür.
imaj yazdırdığınız Usb belleğin EFI bölüntüsünü açın ve görüntüsünü paylaşın.
Efi klasörünün yanında boot dosyası yokAnladım.
Bakın eğer imaj Legacy kurulum için de uygun hazırlanmamışsa yükleme başlamaz.
Eğer uygunsa;
Değilse bu sefer EFI klasörünün yanında bir legacy boot dosyası olması gerekir. Yoksa boot etmez. Ve tabii 2.0 port kullanılmalı.
- UEFI ve Legacy sistemler ile uyumludur. şeklinde not olur.
iMac4.1 ile Monterey yüklenmez. Neyse o sorun çözülür.
imaj yazdırdığınız Usb belleğin EFI bölüntüsünü açın ve görüntüsünü paylaşın.
drive.google.com
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.