macOS High Sierra 10.13.3 Güncel Kurulum İmajı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emresamna

JEDI
27 Şub 2018
269
70
301
@montezuma hocam sistemin kurulumdan sonra kapladığı alan kaç gb ?
(100Gblik alan ayırsam yeterli olur mu çok bir şey yüklemeyi düşünmüyorum.)
Birde hocam benim C ve D ayrı HDD, ben sistemin kurulu olmadığı D diskini bölüp kurulum yapacağım adımları doğru uyguladığım taktirde sorun yaşamam dimi (flash belleksiz boot etmeme vs gibi) ?
TEŞEKKÜRLER.

Laptop Modeli
HP Pavilion 15-dk2000
Anakart Modeli
HP 88E5
İşlemci Modeli
Intel Core i5 -11300H Tiger Lake-H35 @ 3.10GHz
Grafik Kartı
Intel Iris Xe Graphics - RTX 3050 4 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
RTL8852AE & WN722N v3
Disk ve RAM
2x4GB 3200MHz & 512 GB NVMe SSD, 1 TB HDD

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
@montezuma hocam sistemin kurulumdan sonra kapladığı alan kaç gb ?
(100Gblik alan ayırsam yeterli olur mu çok bir şey yüklemeyi düşünmüyorum.)
Birde hocam benim C ve D ayrı HDD, ben sistemin kurulu olmadığı D diskini bölüp kurulum yapacağım adımları doğru uyguladığım taktirde sorun yaşamam dimi (flash belleksiz boot etmeme vs gibi) ?
TEŞEKKÜRLER.
100 GB'lik alan yeterli. Ancak kullanmak istediğin oluşturacağın bölüntüye kuurlumdan sonra flash bellek olmadan boot etmesi için yapacağın ayarlarda sorun yaşaman muhtemel. Bu yüzden tavsiyem, Win kurulu diskte bir bölüntü oluşturup UEFI olarak dual boot kullanabilirsin. Yada harici bir diske yapacaksan da, diski tamamen formatlayıp temiz kurulum yapıp ardından bu disk üzerinde istediğin kadar alan oluşturup burayı yedeklerin için kullanabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

emresamna

JEDI
27 Şub 2018
269
70
301
100 GB'lik alan yeterli. Ancak kullanmak istediğin oluşturacağın bölüntüye kuurlumdan sonra flash bellek olmadan boot etmesi için yapacağın ayarlarda sorun yaşaman muhtemel. Bu yüzden tavsiyem, Win kurulu diskte bir bölüntü oluşturup UEFI olarak dual boot kullanabilirsin. Yada harici bir diske yapacaksan da, diski tamamen formatlayıp temiz kurulum yapıp ardından bu disk üzerinde istediğin kadar alan oluşturup burayı yedeklerin için kullanabilirsin.
Herşey sorunsuz gitti fakat en son kurulumdan sonra boot etme kısmına kadar sorunsuzdu boot ekranından sonra şu konum vs seçme ekranına gelmeden bir hata verdi tekrardan sildim şuan yeniden kuruyorum eğer aynı sorunla karşılaşırsam fotoğrafını çeker yardım isterim.

Hocam şimdi de kurulum ekranına gelmeden ekranda yüklenme imceci dondu bir süredir hiç hareket yok ne yapmam gerekiyor ?

Laptop Modeli
HP Pavilion 15-dk2000
Anakart Modeli
HP 88E5
İşlemci Modeli
Intel Core i5 -11300H Tiger Lake-H35 @ 3.10GHz
Grafik Kartı
Intel Iris Xe Graphics - RTX 3050 4 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
RTL8852AE & WN722N v3
Disk ve RAM
2x4GB 3200MHz & 512 GB NVMe SSD, 1 TB HDD

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Hocam şimdi de kurulum ekranına gelmeden ekranda yüklenme imceci dondu bir süredir hiç hareket yok ne yapmam gerekiyor ?
Yeni konu açmalısın. Bu konu kurulum sorunları için değil.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

muzoalp

APPRENTICE
1 Nis 2018
18
3
0
35
kahramanmaraş
merhabalar ben indirdimfakat flaşa yazamıyorum diğer sürümlerde flaşa yazmıştım bunda olmadı malesef farklı flaşlarda denedim sonuç yine aynı

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
İmajı tekrar indirip dene. Ve yazdırma programında doğru ayarları seçtiğinden emin ol.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

muzoalp

APPRENTICE
1 Nis 2018
18
3
0
35
kahramanmaraş
malesef flaşıma yazdıramıyorum tekrar indirdim farklı flaşlara denedim ama sonuç yine aynı bundan önceki sürümlerde flaşa yazdırabiliyordum ama bunda sonuç aynı

İmajı tekrar indirip dene. Ve yazdırma programında doğru ayarları seçtiğinden emin ol.
malesef flaşıma yazdıramıyorum tekrar indirdim farklı flaşlara denedim ama sonuç yine aynı bundan önceki sürümlerde flaşa yazdırabiliyordum ama bunda sonuç aynı

longcoming

APPRENTICE
20 Kas 2017
99
12
71
Transmac ile denermisin

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Lenovo Legion 5
İşlemci Modeli
intel Corei7 10750H
Grafik Kartı
Intel UHD 630

muzoalp

APPRENTICE
1 Nis 2018
18
3
0
35
kahramanmaraş
Merhaba arkadaşlar öncelikle bitakım sorunlarda yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim ben sorunu kendi yöntemlerimle çözdüm sorunum imajı usbye yazdıramamaktaydım sorun düzgün indirilememesinden kaynaklanıyormuş bikaç kez indirdim düzelmedi sonrasında google driveyi bilgisayarıma indirdim ve dosyayı google driveye ekleyip senkronize şeklinde indirerek düzelttim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Like
Tepkiler: montezuma

muzoalp

APPRENTICE
1 Nis 2018
18
3
0
35
kahramanmaraş

İmajı farklı şekillerde indirdim trans mac ile bikez içini görebildim sandımki sorunsuz flaşa yazarım yazamadım ayrıca transmac ile bidahada göremedim

öncelikle iyi akşamlar benim flaşa yazdıramamam tamamen virüs programından kaynaklı imiş virüs programını devre dışı brakınca sorun kendiliğinden halloldu ancak işte buda tatsız kısmı kurulum esnasında verilen talimatları uygulayarak diskimi aple hfs formatına vindos ortamında hazırladım kuruluma geçtiğimde ise disklerimin hiçbirini görememekteyim sadece usb belleği görmekteim bu sorun neyden kaynaklıdır acaba biliyorum çok başınızı şişirdim hakkınızı helal edin saygılarımla iyi çalışmalar iyi geceler

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
36
İmajı farklı şekillerde indirdim trans mac ile bikez içini görebildim sandımki sorunsuz flaşa yazarım yazamadım ayrıca transmac ile bidahada göremedim

öncelikle iyi akşamlar benim flaşa yazdıramamam tamamen virüs programından kaynaklı imiş virüs programını devre dışı brakınca sorun kendiliğinden halloldu ancak işte buda tatsız kısmı kurulum esnasında verilen talimatları uygulayarak diskimi aple hfs formatına vindos ortamında hazırladım kuruluma geçtiğimde ise disklerimin hiçbirini görememekteyim sadece usb belleği görmekteim bu sorun neyden kaynaklıdır acaba biliyorum çok başınızı şişirdim hakkınızı helal edin saygılarımla iyi çalışmalar iyi geceler
Bios ayarlarını kontrol etmelisin
KURULUM
BIOS Ayarları:

1. Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı öntanımlı ayarlara çekin (Load Default Settings).
  2. SATA: AHCI olarak ayarlayın
  3. VT-D: Disable olarak ayarlayın
  4. EHCI Hand-off / xHCI Hand-off: Enable olarak ayarlayın.
  5. xHCI Mode: Smart Auto
  6. Secureboot: Disable (Other OS) olarak ayarlayın
  7. CFG-Lock= Disable
  8. Boot Option Priorities: UEFI USB olarak ayarlayın. Yada UEFI and Legacy.

muzoalp

APPRENTICE
1 Nis 2018
18
3
0
35
kahramanmaraş
merhaba arkadaşlar kurulum sorunsuzca tamamlandı ancak bu işte acemide olduğumdan kurulum sonrası adımları düzenleyememekteyim inşallah doğru yere konu açıyorumdur zira ilk üye olduğum form siteside bu ve form sitesini tam anlamıyla kullanmakta tecrübesizim kurulum sonrası ses driveri sorunsuzca yüklendi ancak ekran driveri sıkıntılı sanırım macos ta safariden youtuba girdiğimde videoyu tam ekran yapınca donuyor ve tam ekran olm uyor bide kurulum sonrası bod işlemini usbesiz yaptığımızı varsayalım o işlem sorunsuzca gitti diyelim vindosta yeniden başlat dediğimde boot ekranında takılı kalırmı alıştığımız şekilde yeniden başlarmı tabi macos tada geçerli bu işlem şimdi resim olarak bilgisayarımın özelliklerini atayım
U-Gn0Xd_1ketcC60Ika-2hMtNU5Efj-b.png U-Gn0Xd_1ketcC60Ika-2hMtNU5Efj-b.png U-Gn0Xd_1ketcC60Ika-2hMtNU5Efj-b.png U-Gn0Xd_1ketcC60Ika-2hMtNU5Efj-b.png U-Gn0Xd_1ketcC60Ika-2hMtNU5Efj-b.png U-Gn0Xd_1ketcC60Ika-2hMtNU5Efj-b.png
ve bir dip not kurulum esnasında config dosyasını anlamadığım için düzenlemedim indirdiğim şekilde kurdum

Moderatörün son düzenlenenleri:

UtkuReis

APPRENTICE
4 Nis 2018
2
0
0
28
İmaj dosyasını indirdim usb ye yazdım.Yüklemek için alan oluşturdum.Bios ayarlarını yaptım ve kurulumun ana sayfası açıldı.Kurulumu başlatırken yani kurulum dediğim daha ön yüklemeye hazırlık aşamasındaki orda hata veriyor yeniden başlıyor ve yine ınstall ekranına geri atıyor.Şimdi anlamadığım hangi videoyu kullancaz.2 video var ben 5.4 gb lık laptop için olan raw ı indrip yazdım.Config dosyasını da sitedeki gibi düzenledim.Yinede hata aldım.Yardımcı olursnaız sevinirm

İntel i7 6700 hq
gtx 1060
500 gb samsung evo ssd

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
İmaj dosyasını indirdim usb ye yazdım.Yüklemek için alan oluşturdum.Bios ayarlarını yaptım ve kurulumun ana sayfası açıldı.Kurulumu başlatırken yani kurulum dediğim daha ön yüklemeye hazırlık aşamasındaki orda hata veriyor yeniden başlıyor ve yine ınstall ekranına geri atıyor.Şimdi anlamadığım hangi videoyu kullancaz.2 video var ben 5.4 gb lık laptop için olan raw ı indrip yazdım.Config dosyasını da sitedeki gibi düzenledim.Yinede hata aldım.Yardımcı olursnaız sevinirm

İntel i7 6700 hq
gtx 1060
500 gb samsung evo ssd
Öncelikle cihazının marka/modelini belirtirsen, daha sağlıklı sonuçlar alabilirsin

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

esbejk

APPRENTICE
4 Tem 2017
72
21
71
30
Elinize emeğinize sağlık. Bugüne kadar kurduğum hackintoshlar arasında en sıkıntısız sürüm oldu. App Store, iCloud, Siri vs. hepsi kurduğum gibi sorunsuz çalıştı. Teşekkürler

• Like
Tepkiler: baris_karaer
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...