Hallettim teşekkürlerDonanımını ve nasıl bağlantılar ile sistemini boot ettiğini bilmiyorum. Bu yüzden deneyimlemen gerekiyor.
Hallettim teşekkürlerDonanımını ve nasıl bağlantılar ile sistemini boot ettiğini bilmiyorum. Bu yüzden deneyimlemen gerekiyor.
KoKonu açmalısın.samsung ultrabook
intel core i5 3317u ivy bridge 1.7 turbo ile 2.6 intel hd4000 sistem özelliklerim bunlar.
mojave kurulumu yaptım fakat ekran kartı 4mb olarak görünüyor.ve işlemci turbom çalışmıyor çeşitli config dosyalarını denememe rağmen bir türlü düzeltemedim. düzeltmek için ne yapabilirim. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sığmıyor uyarısını dinleme. Yazdırdığın zaman boş yer bile kalıyor. Bende de olmuştu.Hocam yaktın bizi 100mb yüzünden 8gb flash diske sığmıyor iso.
Bak burada yazmışım. Bi dene istersen.Merhaba bir sorum olacaktı. Lenovo G510 laptop(Windows 10) bu sürümü kurmak istedim videodaki adımları yaptım ancak bende USB 3.0 portu mevcut 2.0 arızalı o yüzden 3.0 üstüden yüklemem gerekiyor. Boot Maintenance Manager üzerinden yapmayı denedim BOOTX64.efi seçtiğim zaman normal windows başlatıyor. Bir türlü kurulum ekranına gelemedim.
Kullandığım usb 32 GB
Laptop özellikleri
intel core i3 4000m 2.5 Ghz
intel hd 4600 - Amd Readon r5 230m ekran kartları mevcut
4 Gb ram
500 hdd
Hiç kimse benim gibi sorun yaşamamış ama belki yaşayan olursa diye bir çözüm yazayım.
Imajı yazdırdıktan sonra USB den başlatmak istediğimde sistem usb mi boot seçenekleri arasında göstermiyordu. Başka bir flash diske yazdırdım sonuç yine aynı.
Çözüm olarak; windows üzerinde mini tool partition wizard açın. Cloverin yüklü olduğu fat32 bölümü seçin. Sol taraftaki menüden "Change Partition Type ID" deyin. Gelen pencerede "0xEF EFI System Partition" seçin ve Yes deyin. Son olarak Apply deyip yeniden başlatın. USB niz boot seçenekleri arasında çıkacaktır.
Aşağıda yazdığımı deneyip sonucu yazar mısın.Merhaba raw dosyasını terminal de sudo dd if=[drag and drop the raw file in terminal] of=/dev/rdisk2 bs=1m komutu ile usb ye yazdırıyorum. Ancak boot edilebilir olmuyor usb. İkinci sorum ise hali hazırda high Sierra kurulu sistemimde. Temiz kurulum yerine güncelleme yapabileceğim bir yol var mı. App storedan güncellenmiyor. Teşekkürler.
Hiç kimse benim gibi sorun yaşamamış ama belki yaşayan olursa diye bir çözüm yazayım.
Imajı yazdırdıktan sonra USB den başlatmak istediğimde sistem usb mi boot seçenekleri arasında göstermiyordu. Başka bir flash diske yazdırdım sonuç yine aynı.
Çözüm olarak; windows üzerinde mini tool partition wizard açın. Cloverin yüklü olduğu fat32 bölümü seçin. Sol taraftaki menüden "Change Partition Type ID" deyin. Gelen pencerede "0xEF EFI System Partition" seçin ve Yes deyin. Son olarak Apply deyip yeniden başlatın. USB niz boot seçenekleri arasında çıkacaktır.
Sen de aynı şekilde dostum.Elinize sağlık hocam. İmajı indirdim fakat bir türlü kuruluma geçemiyorum. Clover ekranı açılmıyor siyah ekranda takılıyor. Farklı Usb portları kullandım fakat sonuç aynı.
HFS kurulum yapıyor.Bu imaj APFS kurulum mu yapıyor. HFS kurabiliyormuyuz ve hfs kurarsak güncellemelerde sorun yaşanıyormu.
Fırsat bulursam evet.
İmaj 10.14.0. Kurulumdan sonra kolay güncelleme için;Montezuma Hocam,
macOS Mojave 10.14.1 Kurulum İmajı yakınlarda çıkacak mı? Malesef güncelemeyi bir türlü başaramadım..
Bunu kurdum emeğinize ellerinize sağlık. Fakat bende 10.14 görünüyor. son güncelleme 10.14.1 değilimi ben mi karıştırdım..
Sağol hocam...
Mojave için hala nvidia web driver yayınlanmadığı için şimdilik gtx970 ekran kartını tanıtamazsın.MacOS Mojave 10.14 kurdum...
GTX970 Driver kurlu değil ama ekranda görüntü var yani onboard'a taklı gibi.
Ama Kartı 7 Mb bellekli görüyor.
Ne yapabilirim?
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.