macOS Ventura Kurulum Sonrası Sorunlar

krdnzenes

PADAVAN
27 Mar 2019
141
39
71
1. USB'siz boot sorunu

Windows 11 yanına macOS Ventura kurdum. USB'siz boot edebiliyorum fakat şunu farkettim. İlk başta sadece Windows ve Hackintosh seçeneği çıkıyordu Opencore menüsünde. Windows'a geçtikten sonra tekrar Opencore a bakınca 2 tane Windows olmaya başladı. İkiside aynı windows u açıyor :D NVRAM reset yapınca gidiyor ama windows u bir kere girdikten sonra yine geliyor. Şu iki rehberi takip ettim ilk rehberden sonra (1. video) her seferinde windows açılıyordu daha sonra şu rehberi buldum (2. video) bu rehberdeki son işlemi yaptıktan sonra opencore menüsü açıldı ve usb'siz boot edebildim fakat dediğim sorun ortaya çıktı.

1. video

2. video

2. Bluetooth çalışmıyor

3 ay önceki EFI de bluetooth sorunsuz çalışıyordu. Şimdi o EFI yi güncelleyerek kullanıyorum fakat bluetooth çalışmıyor. Eski EFI deki bluetooth la alakalı eski kextleri kullandım yine aynı. USB portlarım sorunsuz çalışıyor. Sistem raporunda Intel gözükmüyor. USB portları kısmında Intel. Görüntüleri şu şekilde:

Ekran Resmi 2023-06-17 19.25.33.png

Ekran Resmi 2023-06-17 19.25.52.png

Bunlar dışında çalışmayan birşey görmedim performans testleri iyi uyku modu, usb portları, pil vs çalışıyor. Başka yapılması gereken birşey yada test etmem gereken birşey var mı ? İyi forumlar. @strangerone @kindo @montezuma @yusufklncc

EFI klasörüm: EFI (microsoft ve opencore ile birlikte)
1. USB'siz boot sorunu

Windows 11 yanına macOS Ventura kurdum. USB'siz boot edebiliyorum fakat şunu farkettim. İlk başta sadece Windows ve Hackintosh seçeneği çıkıyordu Opencore menüsünde. Windows'a geçtikten sonra tekrar Opencore a bakınca 2 tane Windows olmaya başladı. İkiside aynı windows u açıyor :D NVRAM reset yapınca gidiyor ama windows u bir kere girdikten sonra yine geliyor. Şu iki rehberi takip ettim ilk rehberden sonra (1. video) her seferinde windows açılıyordu daha sonra şu rehberi buldum (2. video) bu rehberdeki son işlemi yaptıktan sonra opencore menüsü açıldı ve usb'siz boot edebildim fakat dediğim sorun ortaya çıktı.

1. video

2. video

2. Bluetooth çalışmıyor

3 ay önceki EFI de bluetooth sorunsuz çalışıyordu. Şimdi o EFI yi güncelleyerek kullanıyorum fakat bluetooth çalışmıyor. Eski EFI deki bluetooth la alakalı eski kextleri kullandım yine aynı. USB portlarım sorunsuz çalışıyor. Sistem raporunda Intel gözükmüyor. USB portları kısmında Intel. Görüntüleri şu şekilde:

Ekran Resmi 2023-06-17 19.25.33.png

Ekran Resmi 2023-06-17 19.25.52.png

Bunlar dışında çalışmayan birşey görmedim performans testleri iyi uyku modu, usb portları, pil vs çalışıyor. Başka yapılması gereken birşey yada test etmem gereken birşey var mı ? İyi forumlar. @strangerone @kindo @montezuma @yusufklncc

EFI klasörüm: EFI (microsoft ve opencore ile birlikte)
GÜNCELLEME

Windows u açmadığım halde macosda pc yi reset attım 2 windows geldi birine tıkladım hiçbir tepki vermedi diğer Windows a tıklayınca pc açıldı.
USB'siz bootu çözdüm.Microsoftun bulunduğu ilk EFI yi backup etmiştim onu kullanıp baştan işlemleri yaptım düzeldi.
Bluetooth sorunu hala devam ediyor.
Bluetooth sorununuda çözdüm çözümü aşağıdadır:

Broadcom & Intel Bluetooth için macOS Ventura 13.4+'da bluetooth'u etkinleştirmek için aşağıdakiler kullanılır:

1. config.plist dosyanızda NVRAM > Add > 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 bölümüne gidin ve iki alt öğeyi ekleyin:

KeyTypeValue
bluetoothInternalControllerInfoData0000000000000000000000000000
bluetoothExternalDongleFailedData00

2. BlueToolFixup'ı BrcmPatchRAM 2.6.7'den güncelleyin

3. Yeniden başlatın ve NVRAM'ı sıfırlayın, ardından normal şekilde yeniden başlatın

Kaynak: Ventura Plötzlich kein BT mehr - Hackintosh-Forum - Deine Anlaufstelle für Hackintosh & mehr...

Bu iki sorunu çözdüm fakat iki sorunla karşılaştım.

- Pil sekmesinde "Servis Öneriliyor" hatası alıyorum.
- Apple Music uygulamasında Beats Studio Buds kulaklığımı bağladığımda şarkıyı başlatmıyor dinleyemiyorum. Ama dahili hoparlöre geçince şarkı çalıyor dinliyorum. Sebebini anlamadım.
Hepsini çözdüm konu kapanabilir teşekkürler.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.9.5
Laptop Modeli
HP OMEN 15-ek0002nt 2020
İşlemci Modeli
Intel Core i7 10750H Comet Lake
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630 & Nvdia RTX 2070 with Max-Q Design
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC245
Ağ Aygıtları
Realtek RLT8168/8111 & Intel Wi-Fi 6 AX201
Disk ve RAM
WD PC SN730 1TB NVMe SSD & 8*2 DDR4 2933MHz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler