Merhabalar herkese dün KaoS hocamızın "ŞU" konusuna istinaden Mac yanına "BootCamp" ile Win10 kurmaya çalıştım, sistemim Ryzen tabanlı olmasından mütevellit konudaki "ExFatDxe" driver işlemlerini yapmama rağmen bootcamp diski oluştururken "APFS" biçimindeki alanı bölüntemesi başarısızlık ile sonuçlanıyordu, ardından "Disk İzlencesi" ile manuel olarak bölüm oluşturup Windows kurulumuna geçip gerekli disk bölüntüleme işlemini("Yeni sekmesinden") "Yeni Bir Bölüm Oluşturamadık veya Mevcut Bir Bölüm Bulamadık" hatası ile karşılaştım ve kurulumu devam ettiremedim.
<!---------------------------ÇÖZÜM------------------------>
Öncelikle "BU" konudaki videoyu izlerseniz Windows10 kurulumunu nasıl manuel olarak yapabileceğiniz anlatılıyor, ama ben yine de adım adım yazayım;
1-)Bilgisayarımızı Win10 kurulum medyası ile boot ettikten sonra "Bilgisayarınızı Onarın" sekmesinden "Command Prompt" ile terminalimize erişelim.
2-) Windows için gerekli disk bölüntüsü ayarlarını yapalım, lütfen videoyu izledikten sonra komutları uygulayınız.
3-) Bölüntüleme işlemimizi yaptığımıza göre artık kurulum aşamasına gelebiliriz
Eğer Yükleme Medyanızı "WİNDOWS ÜZERİNDE YAZDIRDIYSANIZ" aşağıdaki yönergeleri;
Eğer Yükleme Medyanızı "MACOS VEYA LİNUX" ÜZERİNDE YAZDIRDIYSANIZ" aşağıdaki yönergeleri;
4-) Progress Barımız dolup yükleme işlemi tamamlandıktan sonra aşağıdaki kod ile "Boot bölümü ayarlarımızı yapıp kurulumdan çıkabiliriz.
Tüm işlemler tamamlandığına göre hayırlı olsun, OpenCore kullananıyorsanız otomatik olarak Wib10 partitiononuz gözükecektir, amacım KaOS hocamızın konusunda hata alanlar için alternatif bir çözüm yolu sunmaktır, "LÜTFEN STABİLİTE PROBLEMİ YAŞAMAMAK İÇİN BOOTCAMP İLE WİNDOWS KURUNUZ!"
<!----------------------------------SON------------------------------------>
<!---------------------------ÇÖZÜM------------------------>
Öncelikle "BU" konudaki videoyu izlerseniz Windows10 kurulumunu nasıl manuel olarak yapabileceğiniz anlatılıyor, ama ben yine de adım adım yazayım;
1-)Bilgisayarımızı Win10 kurulum medyası ile boot ettikten sonra "Bilgisayarınızı Onarın" sekmesinden "Command Prompt" ile terminalimize erişelim.
2-) Windows için gerekli disk bölüntüsü ayarlarını yapalım, lütfen videoyu izledikten sonra komutları uygulayınız.
Kod:
diskpart
list disk
select disk 0
partition efi size=100
format quick fs=fat32 label="System"
assign letter="S"
create partition msr size=16
create partition primary
format quick fs=ntfs label="Windows"
assign letter="W"
Eğer Yükleme Medyanızı "WİNDOWS ÜZERİNDE YAZDIRDIYSANIZ" aşağıdaki yönergeleri;