Monster A7 V5.2.1 - GTX Kartı Etkinleştirme

berkay

APPRENTICE
7 Tem 2018
16
4
21
Merhaba arkadaşlar 2-3 gündür macOS ile uğraşıyorum. Dün gece 10.13.5 sürümünden tekrar 10.13.4 sürümüne düştüm. DSDT yamaları ile uğraşırken garip birşey yaptım ve Sistem Bilgileri altında önceden HD 4600 yazarken şuan diğer harici kartı yazmakta.

Sistem Raporu / Grafiklerde 2 kart gözüküyor. HD 4600 ve GTX 850M ancak yüklü kext yok diyor Nvidia için ve 5 MB demekte.

Daha önce hiç böyle görmemişti bu kartı. macOS'a destek mi geldi Optimus için acaba ?

IuOjSpgNemEcFFRJKwx4wVtq3dyx2HeZ.png

Edit

Nvidia Web Driver kurulumu gerçekleştirdim.

Settings / ECC altından mevcut kartı seçtirmiyor.
mlUpwx6jYOIvQuDEjUy-_xn4KgI_ydYI.png

1,2,3,4 var en altta ise ikinci kart var seçili duruma getirmiyor.

Edit 2

NVDAStartupWeb.kext adlı kexti silip Rebuild Cache'den sonra nv_disable=1'i kaldırınca 2048 MB olarak gördü kartı.

Ancak ekran parlaklığını çalıştıramıyorum. Sistem Raporunda ise Nvidia Web Driver'ı kurmama rağmen Yüklü Kext Yok demekte.

xCkyZqV89eTuhl6UsndvCRglwSAB1gJm.png

Laptop Modeli
MacBook Pro 16"

berkay

APPRENTICE
7 Tem 2018
16
4
21
Run Compute Benchmark dediğim anda aşağıda ki ekran geliyor ve tamamlanmadan kapanıyor.
74i15EGaAX4nefLSn3BtGVpTLsdtxmmj.png

Bu butondan da başka basabileceğim birşey yok, ne yapabilirim başka ?
JjWXy5Jpk4r9ZB_EhW8_s47jJ08S5BDd.png

Edit

An itibarı ile sistem kafayı yemiş durumda. Ekranın her yerinde 0,1,2,3 gibi sayılar çıkıyor ekran renk değiştiriyor. Gelen sayıların arkaları rekleniyor sonra soldan sağa gri şeritler çıkıyor. Glitch'de yaşadığım gibi tam genişlikte renkler oluşuyor.

Sanırım bu yardan ümit beklenmeyecek.

Ekli dosyalar

Laptop Modeli
MacBook Pro 16"

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Cihazın Optimus ise Harici kartın çalışmaz. Sistem bilgilerinde harici kartın gözükmesi çalıştığı anlamına gelmez. Eğer cihazın BIOS'unda Graphic = Disable gibi bir seçenek yoksa, Windows Aygıt yöneticisi / Grafik içinde çift grafik kartı varsa, cihaz Optimustur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler