MSI H310M PRO-VDH | i5 9600k | GTX 1060 macOS Uyumu

Hellstabber

APPRENTICE
12 Ağu 2017
18
4
71
25
Öncelikler herkese iyi günler.

Yıllar önce bu forumda desktop bilgisayarıma rehberleriniz sayesinde High Sierra kurulumu gerçekleştirmiştim. O bilgisayarla uzun süreler iOS development yaptım, daha sonrasında da gerçek bir Mac bilgisayar edinmiştim. Şimdi de Mac bilgisayarımının gücü yetersiz geldiğinden tekrardan Hackintosh yapma kararı aldım.

Donanım bilgilerim(bildiğim kadarıyla);

ANAKART: MSI H310M PRO-VDH
İŞLEMCİ: Intel i5 9600k
RAM: 8GB DDR4 3000Mhz

EKRAN KARTI: Gigabyte NVIDIA GTX 1060 6GB & Intel UHD 630

Bu donanımlar ile Hackintosh yapabilir miyim bilgisayarıma? High Sierra sonrasında NVIDIA kartların desteklememe sorununu biliyorum, zaten ekran kartlık bir iş yapmayacağım. Genel olarak Xcode ve diğer programlama araçlarını kullanacağım.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim, iyi forumlar.

• Like
Tepkiler: yusufklncc

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Cihazınız genel olarak uyumlu görünüyor. Harici ekran kartınız GTX 1060 ile High Sierra üstü sürümleri kullanamazsınız. Macos ortamında bunu devredışı bırakarak UHD 630 ile güncel sürümleri çalıştırabilirsiniz.
Bu haliyle bile hackintosh ortamında macos işletim sisteminden fazlasyıla verim labilieceğinizi düşünüyorum bu donanımlarlar. Zaten ekran kartının harici olanına fazladan ihtiyaç duymadığınızı belirtiyorsunuz. Bu durumda donanımınız uyumludur diyebiliriz.
macOS Monterey Intel ve AMD Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
[Rehber] OpenCore ile Adım Adım macOS Kurulumu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: Hellstabber

Hellstabber

APPRENTICE
12 Ağu 2017
18
4
71
25
Cihazınız genel olarak uyumlu görünüyor. Harici ekran kartınız GTX 1060 ile High Sierra üstü sürümleri kullanamazsınız. Macos ortamında bunu devredışı bırakarak UHD 630 ile güncel sürümleri çalıştırabilirsiniz.
Bu haliyle bile hackintosh ortamında macos işletim sisteminden fazlasyıla verim labilieceğinizi düşünüyorum bu donanımlarlar. Zaten ekran kartının harici olanına fazladan ihtiyaç duymadığınızı belirtiyorsunuz. Bu durumda donanımınız uyumludur diyebiliriz.
macOS Monterey Intel ve AMD Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
[Rehber] OpenCore ile Adım Adım macOS Kurulumu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Teşekkür ederim bilgilendirmeler için. Ufak bir sorum olacak. Apple ne kadar daha Intel mimarisine destek verebilir? Malumunuz öğrenci olarak bir Mac bilgisayar edinmek çok lükse kaçıyor ve böyle yöntemlere başvurmak zorunda kalıyorum.

• Like
Tepkiler: yusufklncc

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Apple daha ne kadar süre destek verecek bilemiyorum. Bunun belirsizliği apple kendi çiplerini ürettikten sonra da devam ediyor. Şu ana kadar 11. nesil intel işlemci kullanmadı apple. bu da desteğin 10. nesile kadar devam edeceğini gösteriyor. Bir zamanlama olarak bunun ne kadar süreciğini kestirmek zor. Apple yeni intel cihazlar yapmasa da mevcut cihazlara desteğinin en az 5 yıl süreceğini ve en azından önümüzdeki 10 yıl için bir hackintosh serüvenine devam edeceğimizi düşünüyorum. Bununla beraber KVM sanallaştırmasının geldiği noktadan hareketle hackintoshun geleceğini öngörmek adına ilerleyen zamanlarda da hackintosh sürecinin bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Büyük firmalar bu tür teknolojilerle ilerliyorsa bunun tersine mühendisliğinin de kendisiyle birlikte gelişeceğine inanıyorum. Buradan geleceği üfürmek gibi bir şey yapmak istemiyorum en azından KVM teknolojisinin ilerlemesi beni böyle düşünmeye sevk ediyor ve şahsi anlamda bu konuda beklentimin fazla olduğunu söylebilirim. Şimdi bile KVM ile sanallaştırmada macos önyüklemesi için opencore gibi bootloaderlara ihtiyaç duyuyoruz. Zaman nasıl ilerler bilinmez ama "yılgın bir iyimserlikle" :) sanallaştırmanın ilerleyen zamanlarda bize bu imkanı sunacağını düşünüyorum.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: Hellstabber

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Aynı şekilde düşünüyorum ben de yazıyordum uzun bir şey ancak kindo hocam anlatmış. Günümüzden itibaren en azından 4 tahmini 6-8 yıl güncel macOS desteğinin duracağını düşünüyorum. Ancak bu sadece mobil işlemciler için geçerli. Masaüstü işlemcilerde Rocket Lake üzerinde geliştirmeler devam ediyor. Size tavsiyem gelecekle ilgili 1 yıldan fazlasını düşünmeyin. Teknolojinin her geçen gün katlanarak geliştiği bir dönemde artık 1 yıl sonrasını tahmin etmek bile zor. Bundan 1 yıl önce ortada M1 Max veya Ultra yoktu mesela ve dünyada o kadar performans veren başka dizüstü bilgisayarda yoktu. Bu yüzden seneye desteği varsa bilgisayarınızın gerisini bir sonraki sene düşünürsünüz 😁

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler