ÇÖZÜLDÜ Open Core ile Catalina Kurulum İmajı Hazırlama ?

CanerC

APPRENTICE
16 Şub 2020
71
10
71
Tekirdağ
Sitede aradım fakat bulamadım o sebepten buradaki Opencore ile macOS Kurulum Rehberini takip ederek Catalina 10.15.7 ile bir kaç defa opencore 0.6.5 kurulum usb si oluşturmaya çalıştım. Aslında başarılıda oldum diyebilirim. Ancak bir seferinde kurulum ekranı geliyor ancak kurulum yapacağım diski formatlamıyorum, bir seferinde de elma ekranında takılı kalıyor. Kurulumu başlatamıyorum. Bu hususta yardımcı olabilecek varmı.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Catalina imaj dosyasını forumdan indirip USB belleğe yazın. Sonra aşağıdaki bağlantıdan opencore bootloader indirin. Hazırladığınız catalina imaj USB bellek içerisinde EFI bölüntüsünü silin ve indirdiğiniz opencore bootloader EFI klasörünü sildiğiniz imaj EFI yerine yapıştırın. Artık catalina imajınız opencore bootloader içeriyor. Bios ayarlarını yapın ve sistemi bu dosyalar ile boot edin. Bu dosyalar ile kurulum ekranına geldiğinizde önce disk izlencesine girin buradan görüntü kısmında bütün aygıtları gösteri seçin ve diskin ana dizinini tıklayı sil butonuna tıklayın çıkan ekranda diske isim verip GUİD tablo içinde APFS düzennde biçimlendirin diski. Biçimlendirme tamamlandığında disk izlencesini kapatın ve kuruluma devam edin. Biçimlendirdiğiniz disk kurulum ekranında seçilebilir olarak görünecek.
Ekran Resmi 2021-01-28 14.52.32.png
Ekran Resmi 2021-01-28 14.54.12.png

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

CanerC

APPRENTICE
16 Şub 2020
71
10
71
Tekirdağ
Ekran Resmi 2021-01-28 17.08.45.png

Yaşadığım sorun USB oluşturamamakta değil, yukarıda resimde görüldüğü üzere disk inlencesinde ssd yi formatlayacağım zaman SİL butonuna bastığımda işlem yapmıyor. Neden olabilir?
Sitede Catalina son sürüm yok yükleme yapıp güncelleme ile uğraşmayım direk 10.15.7 sürümü ile USB oluşturmak istedim.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Bu işlemi kurulum ekranında deniyorsunuz değil mi?
Kapsayıcı Disk1 seçili iken sağ üstte bağlantıyı kes sonra ssd kök dizini seç silmeyi dene lütfen.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

CanerC

APPRENTICE
16 Şub 2020
71
10
71
Tekirdağ
Şöyle yaptım daha önce siteden hazırladığım OC Big Sur imajı ile yükleme yapar gibi yaparak diski biçimlendirdim fakat yükleme yapamadım bende hem bigsur imaj usb sini hemde Catalina imaj usb sini aynı anda taktım ve Catalina yüklemesini gördü ve başarılı şekilde yükleme yaptı, teşekkürler.

• Like
Tepkiler: kindo
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler