hocam sistemimde hiçbir sorun yok nvidia ekran kartı devre dışı bırakma haricinde peki clover ekranında f1 ve f4 seçtikten sonra config dosyasında neler yapmam gerekiyorSisteminde ne gibi bir sorun var bu seçim ona göre yapılıyor. Her cihaza bu uygulanacak diye bir kaide yok. Ses sorunu yaşıyorsan FixHPET uygulayacaksın LPC ile ilgili bir sorun için FixLPC v.s.
hocam sistemimde hiçbir sorun yok nvidia ekran kartı devre dışı bırakma haricinde peki clover ekranında f1 ve f4 seçtikten sonra config dosyasında neler yapmam gerekiyor
Çıkarttığımız yerleşik ACPI dosyaları doğrudan MaciASL'de açılabilir, ancak bunu yapmanızı önermem. Zira bir AML dosyasını doğrudan MaciASL'de açmak, MaciASL'nin dosyayı (iasl'den) bağımsız olarak parçalamasına neden olur ve bu AML dosyaları karmaşık referanslar içeriyorsa, bu dosyalar doğru bir şekilde sökülmez. Bu da ACPI dosyalarında bir çok hata almanıza neden olur.
Dolayısıyla kullanılacak en doğru yöntem Terminal'de iasl kullanarak ACPI dosyalarının sökülmesidir.
dostum dediklerini clover ekranında yaptım origin klasöründe tam 32 adet dosya oluştuDstd çıkarmanın 2 yolu varmış, clover ve kaos yazdığı gibi Hackintool kullanarak. Clover ile çıkardıysan EFI/CLOVER/ACPI/origin klasörü içine oluşturmuştur dosyaları. SSDTTime.command çalıştırıp bir seçenek seçtikten sonra terminal ekranında (Please make a selection) yazar.
Bu origin klasöründeki DSDT.aml dosyasını terminal ekranına mouse ile taşıyarak işlemine devam edebilirsin. nvidia ekran kartıyla ilgili bir fikrim yok maalesef.
Se4n ekran harici ekran kartını devre dışı bırakmak istiyorsun niye hala SSDT-DSDT ile uğraşıyorsun anlamıyorum ki.dostum dediklerini clover ekranında yaptım origin klasöründe tam 32 adet dosya oluştu
bu işlemden sonra ne yapmalıyım peki ?
Bunu zaten yıllardır söylüyoruz, yeni bir şey değil.Arkadaşlar @KaoS arkadaşımız ile usb patch yaması ile ilgili uzun konuşmamızdan sonra birşey keşfettim. Şöyle ki bu yamada bende acpi usb patchler sayesinde usbinjectall kextine gerek yokmuş.
Benim bahsettiğim olay o değil yalnız. Bu yamaların hiçbiri bende aktif değil ve kullanmıyorum. Usbinjectall da yok. Usbport kext yaması da yok. Patch de bu adlandırmalar da yok. Buna rağmen bütün usbler çalışıyor. Cloverda olsa kernel panic verirdi hatta veriyordu. Ssdt den çekiyor galiba usb yamasını.Bunu zaten yıllardır söylüyoruz, yeni bir şey değil.
Ekli dosyayı görüntüle 28363
Hatta Hackintool / USB sekmesinde ünlem tıklayıp hazırladığım Türkçe rehbere tıklarsan orada da bunu yazdım. Bu Kext sadece USB portlarının doğru şekilde yamalanması için USB portlarını aktif göstermek için kullanılır, işlem tamamlandıktan sonra silinir.
Ekli dosyayı görüntüle 28364
Eğer sen SSDT betiği ile SSDT oluşturursan bunlar zaten ekleniyor. Ya da zaten OC default config ve bunlarla gelen SSDT'ler içinde var bu yamalar. Senin kurulum sonrası yapman gereken tüm kextlerinin USBInjectall olmadan çalışması için USB port yamasını Hackintool, ya da betik kullanarak Kext veya ssdt yaratıp bunu kullanmak. Sonuç olarak yöntem hala aynı.Benim bahsettiğim olay o değil yalnız. Bu yamaların hiçbiri bende aktif değil ve kullanmıyorum. Usbinjectall da yok. Usbport kext yaması da yok. Patch de bu adlandırmalar da yok. Buna rağmen bütün usbler çalışıyor. Cloverda olsa kernel panic verirdi hatta veriyordu. Ssdt den çekiyor galiba usb yamasını.
Sadece ssdttime daki custom yamaları taşıdım oldu. Bende şaşırdımEğer sen SSDT betiği ile SSDT oluşturursan bunlar zaten ekleniyor. Ya da zaten OC default config ve bunlarla gelen SSDT'ler içinde var bu yamalar. Senin kurulum sonrası yapman gereken tüm kextlerinin USBInjectall olmadan çalışması için USB port yamasını Hackintool, ya da betik kullanarak Kext veya ssdt yaratıp bunu kullanmak. Sonuç olarak yöntem hala aynı.
Bu yanlış bir bilgi sevgili arkadaşım. Eğer Hackintool'un SSDT-DSDT dosyalarını hatalı çıkardığını düşünüyorsan Clover USB ile DSDT-SSDT dosyalarını çıkarıp geri kalan SSDTTime işlemlerini macOS üzerinden yapabilirsin. Ek bir işletim sistemine ihtiyaç bulunmamakta.Sevgili arkadaslar onemli oldugunu dusundugum bir notu da ben belirteyim. SSDTTime yazilimini opencore gibi bir bootloader ile yuklediginiz bir isletim sisteminde calistirirsaniz olmaz.
Dolayisiyla ornegin gigabyte anakartli bilgisayarimizda ya windows uzerinde ya da linux uzerinde calistirmamiz gerekiyor. Ancak benim gibi bilgisayarinda sadece mac os kurulu biriyseniz sirf bu is icin windows kurmaniz gerekebilir. Ben bunu arastirdim ve SSDTTime`in ubuntu live uzerinde calistigini gordum. Tek yapmaniz gereken ubuntu isosunu indirmek. 8gb bir flash bellegi guid partition table ve fat formatinda formatladiktan sonra iso etcher adli acik kaynak kodlu bir yazilim ile bu flasha yazmak.
daha sonra bios uzerinden boot seceneklerinden bu flash ile bilgisayari acip terminal uzerinden python3 scriptadi.py komutu ssdttime calistirabilirsiniz. dosyalari efi klasorunuze dogrudan atabilrsiniz. hatta propertree burada da calistigindan config dosyanizi da burada duzenleyebilirsiniz. sevgiler.
Ne başlığın kendisi ne de ben hackintool'dan bahsetmedik. Konumuz SSDTTime. Ve evet SSDTTime opencore ile açılmış bir işletim sisteminde çalıştırılırsa OC'nin dikte ettiği ACPI tablosunu bize verir. Dolayısıyla verdiğim bilgi doğrudur.Bu yanlış bir bilgi sevgili arkadaşım. Eğer Hackintool'un SSDT-DSDT dosyalarını hatalı çıkardığını düşünüyorsan Clover USB ile DSDT-SSDT dosyalarını çıkarıp geri kalan SSDTTime işlemlerini macOS üzerinden yapabilirsin. Ek bir işletim sistemine ihtiyaç bulunmamakta.
Anlamadığın konu da bu zaten SSDTTime macOS üzerinde 8. seçenek yok. İllaki ayrı bir programla DSDT çıkartman gerekmekte. macOS üzerinde SSDTTime DSDT çıkartamaz. 8 yok. Sekizinci seçenek macOS üzerinde yok. SSDTTime macOS üzerinde ACPI düşürmez.Yahu ben de onu diyorum. Yazdığım mesajı tekrar okuyun lütfen. Ya da başka cümlelerle tekrar ben yazayım siz zahmet etmeyin. Ben ne clover'dan, ne hackintool'dan ne de başka bir şeyden bahsediyorum. Orada yazdığım tek şey SSDTTime.
SSDTTime'ı opencore ile boot ettiğimiz bir işletim sisteminde çalıştırıp 8 numaralı seçeneği seçip DSDT dump edersek ve daha sonra mesela 3 numaralı seçenek ile Fake EC yaratırsak o zaman olmaz çünkü opencore'un dikte ettiği ACPI'ın DSDT'sini çıkarır. Dolayısıyla yarattığımız Fake EC de yanlış olur.
Umarım yeterince açık ve net yazabilmişimdir.
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.