OpenCore ile iMessage ve Apple Servislerini Aktif Etmek

kasirga52

PADAVAN
14 Mar 2017
161
39
271
Benim merak ettiğim gerçekten bu şekilde imessage ve facetime aktifleştiren var mı? Olmuyorsa boşuna zorlamayalım.

BootLoader
Opencore 1.0.3 Ventura 13.7.2
Laptop Modeli
Lenovo İdeaped 3 15iml05
Anakart Modeli
Lenovo
İşlemci Modeli
intel i5-10210U
Grafik Kartı
İntel UHD Graphics
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
Intel(R) Wireless-AC 9560
Disk ve RAM
500 gb SSD

atak6898

JEDI
14 Şub 2021
251
55
251
BootLoader
Open Core 0.6.6
Laptop Modeli
Lenovo V330-15IKB
Anakart Modeli
Intel Kaby Lake-U + iHDCP 2.2 Premium PCH
İşlemci Modeli
Intel Core i5 8250U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant SmartAudio HD
Ağ Aygıtları
Intel Dual Band Wireless-AC 3165 & RealTek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
Disk ve RAM
1-SanDisk SDSSDH3 500G 2-WDC WDS240G2G0B-00EPW0 3- 8GB RAM

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Benim merak ettiğim gerçekten bu şekilde imessage ve facetime aktifleştiren var mı? Olmuyorsa boşuna zorlamayalım.
Olmuyor hocam ben bi kaç gün sonra apple ı arayacağım. Buraya geri dönüş sağlarım

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3
  • Like
Tepkiler: wtc

kasirga52

PADAVAN
14 Mar 2017
161
39
271
Olmuyor hocam ben bi kaç gün sonra apple ı arayacağım. Buraya geri dönüş sağlarım
Teşekkür ederim. Diğer ilgilenen arkadaşa ve size. Eğer bir sonuç alırsanız bildirir misiniz. Takipteyim.

BootLoader
Opencore 1.0.3 Ventura 13.7.2
Laptop Modeli
Lenovo İdeaped 3 15iml05
Anakart Modeli
Lenovo
İşlemci Modeli
intel i5-10210U
Grafik Kartı
İntel UHD Graphics
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
Intel(R) Wireless-AC 9560
Disk ve RAM
500 gb SSD
  • Like
Tepkiler: yusufklncc

atak6898

JEDI
14 Şub 2021
251
55
251
Hackintosh olduğunu söylemede :) Yardım etmezler yoksa

Şuanki sorunların neler ?
Şu anda interneti tanıtmam lazım CLOVER EFI ile oradan icloud aktif ederek apple servislerini kontrol edeceğim.
Mac Sur'daki OC EFI göndermiştim.

BootLoader
Open Core 0.6.6
Laptop Modeli
Lenovo V330-15IKB
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i5 8250U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant SmartAudio HD
Ağ Aygıtları
Intel Dual Band Wireless-AC 3165 & RealTek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
Disk ve RAM

atak6898

JEDI
14 Şub 2021
251
55
251
c

Siz yeni konu açın ben ordan yardımcı oliyim burayı daha fazla dolmasın konu. @atak6898 beni etikleyin birde
Buradan devam ediyorum.

BootLoader
Open Core 0.6.6
Laptop Modeli
Lenovo V330-15IKB
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i5 8250U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant SmartAudio HD
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

atak6898

JEDI
14 Şub 2021
251
55
251
Catalina ile yapilan denemede SMBIOS duzgun blr sekilde kuruldu ve apple servisleri aktif edildi. Imessage acilmadi ama Apple destegi arama uyarisi cikti.

Yukardaki konuda yazdim isteyen ordan takip edebilir. Esas amacim Mac Surdaki soruna yardimci olmak ve sonuc olarak mac sur icin bu servisleri aktif edebilmek.

Sent from my iPhone using Tapatalk

BootLoader
Open Core 0.6.6
Laptop Modeli
Lenovo V330-15IKB
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i5 8250U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant SmartAudio HD
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

hasari

APPRENTICE
25 Şub 2021
64
13
21
tüm seriallere geçersiz diyor :/

BootLoader
WİNDOWS
Anakart Modeli
P8B75-M LX
İşlemci Modeli
i5 3570K
Grafik Kartı
RX 570 4GB SAPPHIRE
Ses Kartı Modeli
BİLMİYORUM
Ağ Aygıtları
WI-FI: Airties Air 2411
Disk ve RAM
Ram: 8GB DDR3 1600Mhz Disk: 128 GB SSD KİNGSTON HDD: SEAGATE 7200 RPM 1TB

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Geçersiz serial kullanıcsaksınız zaten rehberi dikkatli okuyalım.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

hasari

APPRENTICE
25 Şub 2021
64
13
21
Geçersiz serial kullanıcsaksınız zaten rehberi dikkatli okuyalım.
  1. Bizim buradaki önceliğimiz kimsenin kullanmadığı ama gerçek bir mac cihaza ait, üçüncü seçenek olan Purchase Date not Validated (Satın Alma Tarihi Doğrulanmadı) olacak.

şimdi gördüm

BootLoader
WİNDOWS
Anakart Modeli
P8B75-M LX
İşlemci Modeli
i5 3570K
Grafik Kartı
RX 570 4GB SAPPHIRE
Ses Kartı Modeli
BİLMİYORUM
Ağ Aygıtları
WI-FI: Airties Air 2411
Disk ve RAM
Ram: 8GB DDR3 1600Mhz Disk: 128 GB SSD KİNGSTON HDD: SEAGATE 7200 RPM 1TB

Hezarfen

APPRENTICE
24 Ara 2018
52
12
21
38
merhaba burdaki model ismini mi yazmamız gerekiyor yoksa kendi mac versiyonumuzu mu? bende MacBook Pro (13-inch, 2017, Four Thunderbolt 3 Ports) olarak görünüyor.
Screenshot at Apr 03 12-29-25.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
W

wtc

Guest
Dün başarılı bir şekilde tek seferde masaüstünde. Apple servislerini aktif ettim her şey çalışıyor.

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
W

wtc

Guest
Ekli dosyayı görüntüle 23526
BU rehber ile OpenCore kurulumu sonrası iMessage gibi Apple servislerini aktif edebilmek mümkün.

ADIM 1: Yeni Seri Numarası Üretmek
  1. İlk olarak amazımız kayıtlı satın alma tarihi olmayan geçerli bir seri numarası üretmek.
  2. Bunun için GenSMBIOS indirin.
  3. İnen klasör içinde GenSMBIOS.command dosyasına çift tıklayıp çalıştırın ve gelen ekranda ilk olarak 1. nolu Install/Update MacSerial çalıştırın.
  4. Ardından 3. seçenek olan Generate SMBIOS seçerek yeni seri numarası üretilmesini sağlayacağız.
    Ekli dosyayı görüntüle 23508
  5. Burada önemli olan 3.numaralı seçeceği seçtikten sonra gelen ekranda kullandığımız sistem kimliği ne ise bunu girmek. Bu sayede sistem kimliğimize uygun olarak bize en doğru seri numaraları betik tarafından gösterilmiş olacak. Burada Örnek olarak iMacPro1,1 10 (burada iMacPro1,1 sonrasında gelen 10 üretmek istediğimiz seri numarası miktarı. Yani biz bu komutla iMacPro1,1 sürümü için 10 tane seri numarası üretiyoruz) kullanıyoruz.
    Ekli dosyayı görüntüle 23510
  6. Bundan sonra Betik bize bu sistem kimliğine dair 10 adet seri numarası üretmiş olacak.

Ekli dosyayı görüntüle 23513
  7. Seri numaralarımızı aldıktan sonra yapılacak olan Apple Check Coverage page, girip bu seri numaralarının hangisinin kullanılabilir olduğunu tespit etmek. Bu sayfada denemeler yaptığımızda bize üç farklı sonuç çıkacaktır. Bunlar:
  8. Bizim buradaki önceliğimiz kimsenin kullanmadığı ama gerçek bir mac cihaza ait, üçüncü seçenek olan Purchase Date not Validated (Satın Alma Tarihi Doğrulanmadı) olacak.
  9. Bundan sonra config.plist -> PlatformInfo -> Generic içine girmemiz gerekenler şunlar olacak.
    • Cihaz Modeli = SystemProductName
    • Seri Numarası = SystemSerialNumber
    • Board Seri Numarası = MLB
    • SmUUID = SystemUUID
Not: Purchase Date not Validated (Satın Alma Tarihi Doğrulanmadı) seçeneği her ne kadar garanti seçim olsa da buradaki risk bu sistem kimliğine ait gerçek mac ile giriş yapılırsa bu sorun yaratabilir. Bu bağlamda ilk olarak tavsiyem We’re sorry, but this serial number isn’t valid (Üzgünüz ama bu seri numarası geçerli değil) seçeneği ile varolmayan bir cihaza ait seri numarası ile deneme yapmanız. Zira bu da çoğu zaman işe yaramakta. Elbette sonuç alamazsınız o zaman Purchase Date not Validated deneyin.

ADIM 2: En0= Network Düzeltmek

Hackintool açın ve ilk ekranda Sistem / Çeşitli seçeneği altında Network altındaki aygıtları kontrol edin. Buradaki Network altında listelenen aygıtlarda BSD kolonunda en0 olarak işaretlenmiş aygıtın, yerleşik kolonunda da aktif olup olmadığını kontrol edin. Eğer burada en0 işaretli ise bu rehberdeki ROM düzeltme başlığını geçin. Eğer değilse rehberi okumaya devam edin.
Not: en0 Wİ-Fi, ethernet veya Thunderbolt olabilir.
Peki hiç bir şekilde network aygıtlarım en0 olarak tanımlanmamışsa ne yapmam lazım? Bunun için yapılması gereken aşağıdaki terminal komutunu kullanarak iki dosyanın silinmesini sağlamak.
Kod:
sudo rm /Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist
sudo rm /Library/Preferences/SystemConfiguration/preferences.plist
Bundan sonra sistemi yeniden başlatın ve network ayarlarını Hackintool ile tekrar kontrol edin.

Eğer bu adımlar işe yaramazsa NullEthernet.kext ve ssdt-rmne.aml indirin ve Nullethernet EFI / Kext içine koyup ardından config / Kernel / Browse.. ile kexti config dosyanıza ekleyin. Aynı şekilde ssdt-rmne.aml dosyasını EFI / ACPI içine koyup ardından Config / ACPI / Browse... ile dosyayı config dosyanıza ekleyin.

Ekli dosyayı görüntüle 23517

Bundan sonra Config dosyanızı openCore Configurator ile açın ve DeviceProperties / devices altında List of PCI devices içinde ethernet aygıtınızı seçin. Bu genelde PciRoot(0x0)/Pci(0x1f,0x6) olur (Sizde farklı ise buna dikkat edin). Burada bun seçtikten sonra key: built-in, TYPE= DATA ve Value <01> değerlerini girin.

Ekli dosyayı görüntüle 23522

ADIM 3: ROM ID Düzeltmek

Apple servislerini kullanabilmek için bir diğer önemli adım ROM kimliğinin doğru ayarlanması gerekliliğidir. Bu config içinde Platform / Generic / ROM içinde bulunur.
Gerçek MAC Adresinizi / ROM değerinizi bir kaç yöntemle bulabilirsiniz. Bunlar:
  • BIOS
  • macOS: System Preferences -> Network -> Ethernet -> Advanced -> MAC Address
  • Windows: Settings -> Network & Internet -> Ethernet -> Ethernet -> Physical MAC Address
Genel olarak mac adresi bu örnekteki gibi c0:7e:bf:c3:af:ff şeklinde görünür (Dikkat: Bu sadece örnek bir MAC adresidir. Sizde farklı olacaktır). Bunu config dosyamıza eklerken c07ebfc3afff olarak kullanmamız ve Type olarak DATA olarak ayarlamamız gerekli. Örnek:

Ekli dosyayı görüntüle 23523

ADIM 4: NVRAM

Bir çoğumuzun Apple servisleri hakkında unuttuğu şey, Apple servislerinin çalışması için NVRAM'ın düzgün çalışmasının önemi. Zira iMessage anahtarlarının vs NVRAM'de depolanmaktadır. NVRAM olmadan, iMessage anahtarları göremez ve saklayamaz. Bu bağlamda eğer NVRAM çalışmazsa Apple servisleri çalışmayacaktır.

Bu yüzden ilk olarak yapmamız gereken şey NVRAM'in çalışıp çalışmadığını kontrol etmek olmalı.
Bu başlık altında anlatılacak olan yöntemler NVRAM uyumu olmayan cihazlar içindir. Bunu unutmayın.
Genel olarak Hackintosh ile NVRAM uyumsuzluğu olan anakartlar X99 be X299 yonga setine sahip anakartlar. B360, B365, H310, H370, Z390 kullanıcılarının SSDT-PMC kullanmaları gerekli ( EFI/OC/ACPI ve config.plist -> ACPI -> Add).
Not: 10. Jenerasyon CPU'lar için SSDT gerekmiyor.

Eğer Clover'dan OpenCore geçiş yaptıysanız ve NVRAM sorunu varsa şu dosyaları sisteminizde varsa silin.
  • /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/drivers64UEFI/EmuVariableUefi-64.efi
  • /Volumes/EFI/nvram.plist
  • /etc/rc.clover.lib
  • /etc/rc.boot.d/10.save_and_rotate_boot_log.local
  • /etc/rc.boot.d/20.mount_ESP.local
  • /etc/rc.boot.d/70.disable_sleep_proxy_client.local.disabled
  • /etc/rc.shutdown.d/80.save_nvram_plist.local
Eğer bazı klasörler boşsa bunları da silin:
  • /etc/rc.boot.d
  • /etc/rc.shutdown.d

ADIM 4/a: NVRAM Kontrolü

Terminal açın ve aşağıdaki kodları tek tek girin.
Kod:
sudo -s
sudo nvram -c
sudo nvram myvar=osxinfo
exit
Şimdi sistemi yeniden başlatın ve aşağıdaki komutu girin.
Kod:
nvram -p | grep -i myvar
Eğer bu kodu girdikten sonra osxinfo sonucu gelmiyorsa NVRAM çalışmıyor demektir. Eğer osxinfo sonucu geliyorsa NVRAM çalışıyordur.
Not: nvram -c komutunun çalışması için SIP kapalı olması gerekli. Zira bu komut NVRAM bilgilerini sıfırlar. Alternatif olarak NVRAM sıfırlamayı OC boot menüden de yapabilirsiniz. Ayrıca Config-> Misc -> Security -> AllowNvramReset -> YES olarak ayarlı olması gerektiğini unutmayın.

Adım 4/b: nvram.plist ile NVRAM Taklit Etmek

NVRAM taklit edebilmek için üç ayar gerekli.
Ekli dosyayı görüntüle 23524
Config içinde:
  • Booter:
    • DisableVariableWrite: NO
  • Misc -> Security:
    • ExposeSensitiveData: 0x3
  • NVRAM:
    • LegacyEnable: YES
    • LegacyOverwrite YES
    • LegacySchema: NVRAM değişkenleri (OpenCore bunları nvram.plist'te bulunan değişkenlerle karşılaştırır)
    • WriteFlash: YES
EFI içinde
  • OpenRuntime.efi driver (uygun uyku, kapatma ve diğer hizmetlerin düzgün çalışması için gereklidir)
Şimdi OpenCore-0 /Utilities/LogoutHook/ içindeki 'LogoutHook.command' dosyayı güvenli bir yere koyun (Kök dizin / Kullanıcı klasörü gibi.
/Users/(kullanıcı ismin/LogoutHook/LogoutHook.command
Şimdi Terminal açın ve aşağıdaki komutla LogoutHook.command betiğini çalıştırılmasını sağlayın.
Kod:
sudo defaults write com.apple.loginwindow LogoutHook /Users/(kullanıcı ismin)/LogoutHook/LogoutHook.command
Bu işlem sonrası artık NVRAM aktif edilmiş olacaktır.

Not: macOS 10.12 ve öncesi sürümlerde nvram komutu sadece -x boot argümanı ile çalışır. Eğer 10.12 ve öncesi bir macOS kuruyorsanız nvram.mojave dosyasının da LogoutHook.command dosyası ile aynı komumda olması gerekli. Zira bu sayede nvram komut yerine bu dosya çalıştırılır ve hata alınmasını engeller.

ADIM 5: Eski Apple Servis Girişlerini Silmek

Eğer birden çok kere apple servislerine bağlanmayı deneyip sonuç alamazsak yeni bir denemeden önce daha önceki denediğimiz tüm ayarların NVRAM ve sistem içinden temizlenmesi gerekli. Eğer bu yapılmazsa denemelerimiz yine sonuçsuz kalabilir. Bunun için ilk olarak yine config.plist -> Misc -> Security -> içinde AllowNvramReset seçeceğinin aktif olması gerekli. Bundan sonra Terminal açıp aşağıdaki komutları tek tek girip sistem içindeki bütün iMessage dosyalarının silinmesini sağlayalım.
Kod:
sudo rm -rf ~/Library/Caches/com.apple.iCloudHelper*
sudo rm -rf ~/Library/Caches/com.apple.Messages*
sudo rm -rf ~/Library/Caches/com.apple.imfoundation.IMRemoteURLConnectionAgent*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.iChat*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.icloud*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imagent*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imessage*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imservice*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.ids.service*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.madrid.plist*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imessage.bag.plist*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.identityserviced*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.ids.service*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.security*
sudo rm -rf ~/Library/Messages
ADIM 6: Son Doğrulama
macserial indirin ve klasör içindeki macserial dosyasını Terminal içine sürükleyip bırakın ve ardına -s komutunu ekleyip dosyayı çalıştırın.
Kod:
path/to/macserial -s
BU bize sistemin tam bir bilgisini verecek ve yaptığımız düzenlemelerin doğru olup olmadığını konfirme etmemizi sağlayacak.

ADIM 7: Apple Kimliğini Temizlemek

Apple hesabınızdan gereksiz aygıtları kaldırın. Manage your devices
2 faktörlü doğrulamayı aktif edin.
Keychain'de Apple servislerini kaldırın. Örnekler:
Kod:
ids: identity-rsa-key-pair-signature-v1
ids: identity-rsa-private-key
ids: identity-rsa-public-key
ids: message-protection-key
ids: message-protection-public-data-registered
ids: personal-public-key-cache
iMessage Encryption Key
iMessage Signing Key
com.apple.facetime: registrationV1
ve bazıları ...
Son olarak tavsiyem bu işlemleri her zaman kullandığınız Apple kimliğiniz ile denemeyin. Zira bu sayede olası bir sorunda gerçek kimliğinizin banlanmasını engellemiş olursunuz. Mümkünse oluşturacağınız bir kimlikle deneyin.

ADIM 8: Müşteri Kodu Hatası

Geçmiş olsun. Apple kullanıcı kimliğiniz kara listeye alınmış demektir. BUrada yapacağınız şey Apple servisini aramak hesabınız üzerindeki kısıtlamayı kaldırmalarını istemek. Aramyı yaptığınızda cihazın bir Hackintosh olduğunu belirtmeden sorununuzu anlatırsanız kısıtlamayı kaldıracaklardır.
Ekli dosyayı görüntüle 23525
Kaynak: https://dortania.github.io
Güzel bir rehber ellerine sağlık hocam.

atakanv12

APPRENTICE
27 Ağu 2018
9
1
21
28
merhabalar çok ilginç bir şey yazıcam şimdi benim eski iCloud hesabıma giriyor fakat asıl kullandığımı yazınca sunucu hatası diyor.

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Eski hesabın etkinleştirildiyse daha önce ona ne olursa olsun girer zaten.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler