Merhaba laptopumda hali hazırda sorunsuz çalışan bir mac os big sur ve bootcamp windows 10 kurulumu vardı ve ben laptopuma ek disk ekleyerek orayada ubuntu kurdum ancak şuan 2 sorunum var. 1. sorunum open core boot listesine @KaoS hocamın videosundaki gibi ubuntu ve windowsu ekledim ama ubuntu seçtik den sonra grub bootloader geliyor ve ordan da ubuntu seçince boot etmiyor siyah ekranda kalıyor açılmıyor, yani mecburen bilgisayarın boot menüsünden ubuntu seçmem lazım.
2. sorun ise mac os her açıldıktan sonra taktığınız disk okunabilir değil diye bir hata geliyor yok say diyerek kapatıyorum ama kalıcı olarak yok sayma veya diski mac osa gizleme gibi bir yol var mıdır ne yapabiliriz bununla ilgili?
@KaoS @montezuma hocam yardımlarınızı bekliyorum sizlerden başka bu kadar detaydan iyi anlayan yok gibi.
2. sorun ise mac os her açıldıktan sonra taktığınız disk okunabilir değil diye bir hata geliyor yok say diyerek kapatıyorum ama kalıcı olarak yok sayma veya diski mac osa gizleme gibi bir yol var mıdır ne yapabiliriz bununla ilgili?
@KaoS @montezuma hocam yardımlarınızı bekliyorum sizlerden başka bu kadar detaydan iyi anlayan yok gibi.
Son düzenleme: