Windows kuruluysa rehberi takip edip EFI'ye ulaşman mümkün.
Adım 1. EFI Mount Edin: MiniTool Partition Wizard Free Edition kurun. MiniTool Partition Wizard açın. EFI Bölüntüsüne sağ tıklayın ve Right-Click Change Letter seçin. Kullanılmayan bir harf atayın. (Örnek Z:) Apply tıklayın. Apply pending Changes? : Yes OK tıklayın. Adım 2: EFI İçine...
osxinfo.net
Merhabalar. Ne yazik ki Windows kurulu degil.
Lakin durumu cozdum. Su sekilde ilerledim;
1) usb'nin icindeki config ve efi dosyalarini baska bir bilgisayarda temize cektim (Sitedeki big sur imajinin yaninda paylasilan efi klasorunu usb'dekiyle degistirdim ve islemcime uygun dosyayi config.plist olarak yeniden adlandirdim)...
2) usb'yi bilgisayara 2.0 portundan takip bios ayarlarindan usb'yi birincil boot secenegi olarak degistirdim ve boot ettim.
3) Opencore ekraninda nvram'i resetledim ve bu sefer boot onceligine dokunmadim. Install Big Sur dedim, diski bicimlendirdim, yuklemeye gectim ve hata aldim, sonuc degismedi.
3) Cihazi bastan baslatip Bios'a girdim ve VT-d disabled olan ayari enabled olarak degistirdim ardindan boot edip yukarda anlattigim nvram, boot vesaire islemlerini tekrarladim ve nvram'i resetledikten sonra manuel olarak boot onceligini usb'ye verdim ve yukleme ekranina ulastim.
4) Sonrasinda yukleme basladi ve bilgisayar 10-12 dk kadar yukleyip restart atti ve restarttan sonra yine ayni hatayi aldim.
5) İsleme bastan baslayip boot onceligini manuel olarak usb'ye verdim ve nvram'i resetledim; bunu takiben her restarttan sonra boot onceligini manuel olarak usb'ye verdim. Butun yukleme boyunca bunu tekrarladim ve su an yukleme tamamlandi, ayarlari yapiyorum.
Not: Bu ucuncu yuklemem, ilk ikisinde bunlari yapmama gerek olmamisti.
İlerde bu sorunu yasayanlar icin rehber olabilmesi amaciyla en ince ayrintisiyla anlatmak istedim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi