ÇÖZÜLDÜ Shell Üzerinden Config Kopyalama Sorunu

kaanpinar

APPRENTICE
16 Nis 2021
64
28
21
Merhabalar, bugun grafik kartimi tanitirken SSD'den boot ettigim sistemde hatali config dosyasini unuttum, goruntu problemi yasiyorum. USB icindeki saglam config dosyasini shell uzerinden ssd'ye kopyalayip hatali config dosyasi ile degistirdikten sonra boot ederken ekteki sorunu almaya basladim. Burada kaliyor, apple logosuna ulasamiyorum. Bununla alakali ne yapabilirim?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Asus F541UV-XX101T
Anakart Modeli
X541UV
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6198DU
Grafik Kartı
HD Graphics 510 & nVidia GT920MX
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC256
Ağ Aygıtları
Atheros AR5B225
Disk ve RAM
500 GB SSD & HDD, 4GB DDR4 2133 mHz

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
böyle sorunları rahatça çözebilmeniz için EFI nize ulaşabilmeniz lazım. En azından ya başka bir laptop/bilgisayar ya da OTG aracılığı ile android telefondan düzetme yaparsınız.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3

kaanpinar

APPRENTICE
16 Nis 2021
64
28
21
böyle sorunları rahatça çözebilmeniz için EFI nize ulaşabilmeniz lazım. En azından ya başka bir laptop/bilgisayar ya da OTG aracılığı ile android telefondan düzetme yaparsınız.
Efiye ulasabilmek icin ne yapmam gerekiyor? Kopyalama ise yaramayinca USB uzerinden boot etmeye calistim lakin panic hatasi aldim

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Asus F541UV-XX101T
Anakart Modeli
X541UV
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6198DU
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC256
Ağ Aygıtları
Atheros AR5B225
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

kaanpinar

APPRENTICE
16 Nis 2021
64
28
21
Windows kuruluysa rehberi takip edip EFI'ye ulaşman mümkün.
Merhabalar. Ne yazik ki Windows kurulu degil.

Lakin durumu cozdum. Su sekilde ilerledim;

1) usb'nin icindeki config ve efi dosyalarini baska bir bilgisayarda temize cektim (Sitedeki big sur imajinin yaninda paylasilan efi klasorunu usb'dekiyle degistirdim ve islemcime uygun dosyayi config.plist olarak yeniden adlandirdim)...

2) usb'yi bilgisayara 2.0 portundan takip bios ayarlarindan usb'yi birincil boot secenegi olarak degistirdim ve boot ettim.

3) Opencore ekraninda nvram'i resetledim ve bu sefer boot onceligine dokunmadim. Install Big Sur dedim, diski bicimlendirdim, yuklemeye gectim ve hata aldim, sonuc degismedi.

3) Cihazi bastan baslatip Bios'a girdim ve VT-d disabled olan ayari enabled olarak degistirdim ardindan boot edip yukarda anlattigim nvram, boot vesaire islemlerini tekrarladim ve nvram'i resetledikten sonra manuel olarak boot onceligini usb'ye verdim ve yukleme ekranina ulastim.

4) Sonrasinda yukleme basladi ve bilgisayar 10-12 dk kadar yukleyip restart atti ve restarttan sonra yine ayni hatayi aldim.

5) İsleme bastan baslayip boot onceligini manuel olarak usb'ye verdim ve nvram'i resetledim; bunu takiben her restarttan sonra boot onceligini manuel olarak usb'ye verdim. Butun yukleme boyunca bunu tekrarladim ve su an yukleme tamamlandi, ayarlari yapiyorum.

Not: Bu ucuncu yuklemem, ilk ikisinde bunlari yapmama gerek olmamisti.

İlerde bu sorunu yasayanlar icin rehber olabilmesi amaciyla en ince ayrintisiyla anlatmak istedim.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Asus F541UV-XX101T
Anakart Modeli
X541UV
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6198DU
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC256
Ağ Aygıtları
Atheros AR5B225
Disk ve RAM

kaanpinar

APPRENTICE
16 Nis 2021
64
28
21
Merhabalar. Ne yazik ki Windows kurulu degil.

Lakin durumu cozdum. Su sekilde ilerledim;

1) usb'nin icindeki config ve efi dosyalarini baska bir bilgisayarda temize cektim (Sitedeki big sur imajinin yaninda paylasilan efi klasorunu usb'dekiyle degistirdim ve islemcime uygun dosyayi config.plist olarak yeniden adlandirdim)...

2) usb'yi bilgisayara 2.0 portundan takip bios ayarlarindan usb'yi birincil boot secenegi olarak degistirdim ve boot ettim.

3) Opencore ekraninda nvram'i resetledim ve bu sefer boot onceligine dokunmadim. Install Big Sur dedim, diski bicimlendirdim, yuklemeye gectim ve hata aldim, sonuc degismedi.

3) Cihazi bastan baslatip Bios'a girdim ve VT-d disabled olan ayari enabled olarak degistirdim ardindan boot edip yukarda anlattigim nvram, boot vesaire islemlerini tekrarladim ve nvram'i resetledikten sonra manuel olarak boot onceligini usb'ye verdim ve yukleme ekranina ulastim.

4) Sonrasinda yukleme basladi ve bilgisayar 10-12 dk kadar yukleyip restart atti ve restarttan sonra yine ayni hatayi aldim.

5) İsleme bastan baslayip boot onceligini manuel olarak usb'ye verdim ve nvram'i resetledim; bunu takiben her restarttan sonra boot onceligini manuel olarak usb'ye verdim. Butun yukleme boyunca bunu tekrarladim ve su an yukleme tamamlandi, ayarlari yapiyorum.

Not: Bu ucuncu yuklemem, ilk ikisinde bunlari yapmama gerek olmamisti.

İlerde bu sorunu yasayanlar icin rehber olabilmesi amaciyla en ince ayrintisiyla anlatmak istedim.

Edit: USB'siz boot etmekle ilgili bir problem yasiyorum, duzeltmenin yolunu buldugumda paylasacagim burada

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Asus F541UV-XX101T
Anakart Modeli
X541UV
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6198DU
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC256
Ağ Aygıtları
Atheros AR5B225
Disk ve RAM

kaanpinar

APPRENTICE
16 Nis 2021
64
28
21
Bios ekranindan USB ile boot edip opencore ekranindan sistemin yuklu oldugu drive ile sistemi acin. Acildiktan sonrasinda usb'yi sökün. Opencore ile (usb bagli degilken) mount partition deyin, ardindan open partition deyip acilan klasör içeriğini komple silin. Çöp kutusunu boşaltın ve usb'nizi tekrar baglayin. Usb icindeki EFI klasorunu, az once temizlediginiz klasore kopyalayin. Yeniden baslatin ve reset nvram deyin. Usb'siz boot edememe sorunumu bu sekilde cozume kavusturdum.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Asus F541UV-XX101T
Anakart Modeli
X541UV
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6198DU
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli