Sierra Kurulumunda Package Hatası

• Konuyu başlatan Silinen üye 11660
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 11660

Guest
Merhaba. Malesef raw imajları boot ederken boot maintance manager çıkıyor halen çözemedim. Dmg dosyası buldum hackintosh zone adlı siteden açıldı ama kurarken intel amd nvidia 3 kere kurdum sırayla bunların pkg leri hatalı yükleme başarısız dedi. Bende hepsini kapattım ama busefer audio.pkg hatası verdi. Acaba ne yapabilirim böyle herşeyi devre dışımı bırakacağım?

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Burdan sierra imajını indirip deneyin. Aldığınız sorunların ekran görselini paylaşın.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: Silinen üye 11660
S

Silinen üye 11660

Guest
Burdan sierra imajını indirip deneyin. Aldığınız sorunların ekran görselini paylaşın.
Hocam ondada boot maintance manager çıkıyor ve boot from file da hiçbirşey çıkmıyor. Sistemime göre efi klasörünü attığım zamanda olmuyor. Dmg dosyasındaki bootloaderdan usb yi seçince boot edecek imaj bulunamadı gibi birşey diyor. Eski konularımdan detaylıca bakabilirsiniz yaklaşık 1 2 aydır uğraşıyorum.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
boot maintance manager çıkıyor ve boot from file da hiçbirşey çıkmıyor
USB 2.0 port kullanın. Yine bu ekrana düşerse file diyerek ilerleyin ve EFI içerisinden Bootx64.efı seçin. Eğer file dediğinizde usb içeriğine gidemiyorsanız başka bir port deneyin. USB 2.0 bellek ve port kullanın.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like
S

Silinen üye 11660

Guest
USB 2.0 port kullanın. Yine bu ekrana düşerse file diyerek ilerleyin ve EFI içerisinden Bootx64.efı seçin. Eğer file dediğinizde usb içeriğine gidemiyorsanız başka bir port deneyin. USB 2.0 bellek ve port kullanın.
Hiçbiri olmadı hocam :(

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Nasıl olmadı, olmayan şey tam olarak ne? Mümkünse hata görseli paylaşın.
Boot Maintenance seçtiğinizde file kısmından USB bellek gelmiyor mu? Kullandığınız USB bellek 2.0 mı?
Legacy bios için clover daha mantıklı olsada birde hazırladığınız imajın EFI kısmını silip çöpü boşaltın ve opencore EFI indirip bu kısma yapıştırıp boot etmeye çalışın.

Bios ayarlarınızı aşağıdakilerden sizde var olanları gösterildiği gibi yapın. Öncesinde bios güncellemesi varsa bu güncellemeyi alın.

Disable
  • Fast Boot
  • Secure Boot
  • Serial/COM Port
  • Parallel Port
  • VT-d (DİSABLEİOMAPPER'I True olarak ayarlarsanız etkinleştirilebilir)
  • CSM
  • Thunderbolt
  • Intel SGX
  • Intel Platform Trust
  • CFG Lock (MSR 0xE2 yazma koruması) (bu seçeneği bulamazsanız, Kernel -> Quirks altında Applexcpmcfglock'u etkinleştirmeniz gerekir. Hackintosh etkin CFG-Lock ile boot edilemez.)
Enable
  • VT-x
  • Above 4G decoding
  • Hyper-Threading
  • Execute Disable Bit
  • EHCI/XHCI Hand-off
  • OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode
  • DVMT Pre-Allocated(iGPU Memory): 64MB
  • SATA Mode: AHCI

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like
S

Silinen üye 11660

Guest
Hocam birkere efiyi koyduğum zaman windows u açıyordu şimdi birdaha deniyeyim birde bios şifresi koyuncamı advanced ayarlar açılıyor? Ve evet boot maintance manager da usb bellek gözükmüyor
Şimdi Deniyorum hocam bekleyin :)

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Hocam birkere efiyi koyduğum zaman windows u açıyordu
USB bellek ile sistemi başlatacaksınız. Bunun için bios boot sıralamasından USB belleği birinci sıraya alın. Yine aynı şey devam ediyorsa bigisayarı açtığınızda boot tuşu ile seçim yapıp usb bellek ile ilerleyin. Her halukarda sistemi USB bellek ile başlatmanız gerekiyor. Yukarıda paylaştığım EFI içerisinde 001 - Diz Üstü - Ivy Bridge.plist dosyasının adını config yapıp deneyeceksiniz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like
S

Silinen üye 11660

Guest
USB bellek ile sistemi başlatacaksınız. Bunun için bios boot sıralamasından USB belleği birinci sıraya alın. Yine aynı şey devam ediyorsa bigisayarı açtığınızda boot tuşu ile seçim yapıp usb bellek ile ilerleyin. Her halukarda sistemi USB bellek ile başlatmanız gerekiyor. Yukarıda paylaştığım EFI içerisinde 001 - Diz Üstü - Ivy Bridge.plist dosyasının adını config yapıp deneyeceksiniz.
Merhaba hocam yaptım ama şu hatayı verdi. Efiyi sildim bootun üzerine yazdırdım verdiğiniz linkteki efiyi de kopyaladım boot ettim bu sorun çıktı
Hala yapamadım :(

Ekli dosyalar

Moderatörün son düzenlenenleri:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Bios ayarlarınızı yukarıdaki önerilen ayarlara bakarak kontrol edin. Bios güncellemesi varsa önce bios güncellemesi yapın.

Ek olarak bu EFI ile deneyin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like
S

Silinen üye 11660

Guest
Bios ayarlarınızı yukarıdaki önerilen ayarlara bakarak kontrol edin. Bios güncellemesi varsa önce bios güncellemesi yapın.

Tamamdır hocam. Birde sorun boot dosyasında sanırım.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Birde sorun boot dosyasında sanırım.
Sorun eski bios kullanmanızdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Tam olarak ne bilmiyorum. Sorun aşıldığında muhtemeln birlikte öğreneceğiz neden kaynaklandığını. Varsa bios güncellemesi alın öncelikle.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like
S

Silinen üye 11660

Guest

İkisindede boot maintance manager çıktı. Catalina da denedim sorun bios kaynaklı sanırım
Bios da en son sürümde hocam ilginç :/

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Sorun Bios kaynaklı görünüyor. Maintance Managerda ilerlerken USB içerisinden EFI > Boot > Bootx64.efi dosyasına erişebilseniz boot edecektir. Fakat sizde Maintance Managerda USB dosyaları çıkmıyor. Burda aklıma ilk önce kullandığınız USB bellek geliyor. İmkanınız varsa başka bir USB bellek ile deneyin. Öncesinde bir de burdaki dosyalarla deneyin isterseniz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like
S

Silinen üye 11660

Guest
Hocam
Sorun Bios kaynaklı görünüyor. Maintance Managerda ilerlerken USB içerisinden EFI > Boot > Bootx64.efi dosyasına erişebilseniz boot edecektir. Fakat sizde Maintance Managerda USB dosyaları çıkmıyor. Burda aklıma ilk önce kullandığınız USB bellek geliyor. İmkanınız varsa başka bir USB bellek ile deneyin. Öncesinde bir de burdaki dosyalarla deneyin isterseniz.
3 bellek ile denedim ama hepsinde boot file da görmedi usb yi. Sorun kesinlikle bios kaynaklı ama nasıl yapacağımı bilmiyorum advanced ayarlar sekmesi bios şifresi kuruncamı açılıyor ondan olabilir belki birde virtualization açk ama ondan kaynaklı değildir geçen denemiştim yaklaşık 3 aydır uğraşıyorum hackintosh için :( hackintosh zone daki high sierra yı deneyeceğim ama mbr patch var onu nereye atacağımı bilmyorum

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
advanced ayarlar sekmesi bios şifresi kuruncamı açılıyor
Bunu bilmiyorum. Deneyerek anlayabilirsiniz. Normalde gördüğünüz ayarlar ne ise genelde o kadardır. Ama belki bir sınırlama vardır. Denemeden anlaşılmaz. İsterseniz şifre koyupdeneyin. Sorun USB bellek ve portlarda değil ise sadece bios kalıyor geriye. Ya biosta bir sınırlama vardır yada burdan anlayamayacağımız bir durum. Bir çok yöntem denedik olmadı. Bahsettiğiniz mbr patch ne bilmiyorum. Link varsa paylaşın kontrol sağlarım. Anlayabileceğim bir şey ise burdan paylaşırım. Bu cihaz için sizin çabanızla bir gelişme olabilir. Bir gelişme olduğunda konu altında paylaşırsanız en azından benzer cihaz ile deneyenlere bir referans kaynak bırakmış olursunuz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like
S

Silinen üye 11660

Guest
Bunu bilmiyorum. Deneyerek anlayabilirsiniz. Normalde gördüğünüz ayarlar ne ise genelde o kadardır. Ama belki bir sınırlama vardır. Denemeden anlaşılmaz. İsterseniz şifre koyupdeneyin. Sorun USB bellek ve portlarda değil ise sadece bios kalıyor geriye. Ya biosta bir sınırlama vardır yada burdan anlayamayacağımız bir durum. Bir çok yöntem denedik olmadı. Bahsettiğiniz mbr patch ne bilmiyorum. Link varsa paylaşın kontrol sağlarım. Anlayabileceğim bir şey ise burdan paylaşırım. Bu cihaz için sizin çabanızla bir gelişme olabilir. Bir gelişme olduğunda konu altında paylaşırsanız en azından benzer cihaz ile deneyenlere bir referans kaynak bırakmış olursunuz.
Haklısınız hocam sizinde baya bir yordum kusura bakmayın. Yarın bir deneyeyim olmazsa birde link bu eğer açılmaz ise inceleden açılmayan loading ekranını silin öyle açılıyor. Birde torrent olduğu için daha yüklemedim bu sitedeki sierra çalışmıştı ama audio.pkg hatası vermişti eğer mbr patch olursa sıkıntısız kurulacağını sanıyorum Download Hackintosh High Sierra Installer

• Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Bağlantıdaki linkte imaj UEFI sistemler için hazırlanmış ve MBR sistemler için ek olarak yama yayınlanmış. Ordaki MBR olayı bu. Bizim forum imajı zaten MBR yaması içeriyor.

Siz bootloader ekranına erişemiyorsunuz. Yani bios kaynaklı bir durum var gibi görünüyor.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like
S

Silinen üye 11660

Guest
Bağlantıdaki linkte imaj UEFI sistemler için hazırlanmış ve MBR sistemler için ek olarak yama yayınlanmış. Ordaki MBR olayı bu. Bizim forum imajı zaten MBR yaması içeriyor.

Siz bootloader ekranına erişemiyorsunuz. Yani bios kaynaklı bir durum var gibi görünüyor.
dmg dosyası açıldığı için hiç uğraşmasam mbr patch i yapsam nasıl yapıldığını bilmiyorum ama

Hocam açtım

Ekli dosyalar

• Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
MBR disk haritalama ile alakalı. Yani kurulum esnasın diskin boot alanında oluşturulacak bir pragramcık gibi düşünebilirsiniz. Siz sistemi Hardisk ile boot etmiyorsunuz bu aşamada. Bu nedenle MBR ile işiniz yok. MBR kurulum ekranına eriştiğinizde diski biçimlendirirken devreye girer. Eski bioslar için MBR disk tablosu ile işletim sistemi kurulur. UEFI sistemler GPT tablolama biçimi kullanılır. MBR'ye göre daha hızlı ve daha güvenlidir. Siz sistemi USB bellekten boot edemiyorsunuz. Doğal olarak MBR ile işiniz bu aşamada yok.
DMG dosyası açılıyor dediğiniz ne? Yukarıda paylaştığınız linkten imajı indirdiğinizde sistemi USB ile boot edebiliyor musunuz?

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662