Sierra Kurulumunda Problem Yaşıyorum

guccigang

APPRENTICE
2 Haz 2019
8
0
1
Merhaba sierra kurmak istiyorum 10.12.6 olanı. Fakat şöyle bir problem yaşıyorum:

Şimdi bu benim USB'm. 8 gb'lık içine Win32DiskManager ile dosyaları yazdırdım. Boyutu nedense değişik gözüküyor şöyle: Ayrıca disk bölüntüsü de yaptım 150 GBlık.

Screenshot by Lightshot

Bu usbnin içeriği: Screenshot by Lightshot

Şimdi ben USB ile start yapıyorum biostan clover boot menüsü geliyor karşıma ama orada sadece Boot with macosx, boot windows from efi felan çıkıyor yani sizin o anlatım videonuzdaki boot macos x from os x base system diye bir şey gelmiyor ekrana. sanki kurulumu yapmışım gibi boot macos x tarzı seçenekler çıkıyor.

Bunun nedeni nedir?

PC özellikleri:

nvidia geforce gtx 750 ti
8gb ram
i5 4460 3.20 ghz

bir de ben config mi ne onu koymadım efi klasörüne onu koymam mı gerekiyor. ama ben nasıl bileceğim ki hangi config olmalı. pek anlamadım bu işten

orada boot from sierra install diye bişey çıkıyo işte onu seçiyorum override efi felan 2 satırlık bi yazı geliyor sonra kendini resetliyor yine en başa dönüyorum

bir de mesela usbdeki dosyaların hepsini seçip özelliklere tıklıyorum 64 mb gösteriyo boyutu benim indirdiğim imaj dosyası 4 gb bir şeydi bu nasıl mümkün olabilir?

not bilgisayarım masaüstü

İkinci kez usbdekileri silip imajı tekrardan yazdırdım. Clover boot ekranında sadece 4-5 tane windows ve bir tane Apple logosu çıkıyor. Apple logosunun altına da Install Sierra diye bir şey yazıyor. Mac os x system base tarzı yaızlar yok o video anlatımındaki gibi. Nerede yanlış yapıyorum arkadaşlar?

Screenshot by Lightshot

aha işte bu bende bu iki satırlık yazı geldikten sonra bilgisayar kendini resetliyor, izlediğim videoda bir sürü yazı geliyor ama bende gelmiyor bunun sebebi ne arkadşalar

||||||||||||||||| güncelleme:

işleri iyice batırdım defalarca usb içinde biçimlendirme vs. ayarlardan sonra artık okumuyor bile usbyi. yani şöyle içine yazdırıyorum iso dosyasını ama boot ederken seçim ekranında generic flash disk diye çıkıyor eskiden 2 taneydi biri uefi olarak gözüküyordu ve ikisinde de clover menüsüne ulaşabiliyordum. şimdi elimdeki tek usb seçeneği ile bootladığımda biostan karşıma dhcp adreslerinin felan çıktığı siyah bi ekran geliyor this product covered by bilmem ne bişeyler söylüyor . pff bir türlü yapamadım ya.

BootLoader
Farketmez
Anakart Modeli
ASUS h81m-k
İşlemci Modeli
Intel Core i5 4460
Grafik Kartı
Nvidia GeForce GTX 750 Ti
Ses Kartı Modeli
Behringer UMC22 (harici ses kartı)
Ağ Aygıtları
Hiç bilmiyorum ama REALTEK, kablolu bağlantı.
Disk ve RAM
8 GB RAM & 1 TB HDD + 500 GB HARİCİ HARDDİSK

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

guccigang

APPRENTICE
2 Haz 2019
8
0
1
Şu mesajına bakıyorum ve açıkcası tek tek cevap vermek gereksiz. Video rehberleri takip etmiyor musun? Hadi bırakalım video rehberi, imaj linkinde bile adım adım kurulum rehberi veriyoruz. Onlarıda mı takip etmiyorsun? EFI nedir, Boot macOS.. nedir vs bunları artık anlatmak zorunda kalmayalım bir zahmet.
Adım adım MacOS Hackintosh Kurulum Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
sayın ustadım yaptım zaten vıdeodaki herşeyi clover ekranına kadar geliyorum şu an high sierra kurulumuyla ama aynı sierrada olduğu gibi install high sierra tarzı şeye enterlıyorum cloverda sonra siyah ekranda ************************* geliyor eklana ve pc resetliyor kendini yani ne yaptıysam olmadı defalarca kez tekrar tekrar farklı programlar ile usbye yazdırdım yine olmadı

bios ayarları da tam bu arada videoda gösterdiğiniz herşeyi eksiksiz yaptım masaüstü olduğundan config dosyasını değiştirmedim ya da ellemedim ondan mı kaynaklı acaba

internette birisi daha bu sorunu yaşamış fotoğrafını da çekmiş. bende de işte tam bu ekranda bilgisayar kendini resetliyor. nasıl çözebilirim? usbye yazdırma ya da disk bölüntüleme konusunda bir sıkıntım olduğunu sanmıyorum defalarca kez kontrol ederek yaptım zaten
y8vO_KsNzYQl4z4jTig898ZDt5lj9dUJ.jpeg

BootLoader
Farketmez
Anakart Modeli
ASUS h81m-k
İşlemci Modeli
Intel Core i5 4460
Grafik Kartı
Nvidia GeForce GTX 750 Ti
Ses Kartı Modeli
Behringer UMC22 (harici ses kartı)
Ağ Aygıtları
Hiç bilmiyorum ama REALTEK, kablolu bağlantı.
Disk ve RAM
8 GB RAM & 1 TB HDD + 500 GB HARİCİ HARDDİSK

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
12: Error allocating 0x#### pages at 0x####... alloc type 2 Hatası

İlk olarak şunu yönergeleri takip edin:
  • OsxAptioFix2Drv-free2000.efi indirin.
  • EFI / CLOVER / drivers64UEFI içinden OsxAptioFix sürücülerini silin.
  • Yukarıda indirdiğiniz dosyayı EFI / CLOVER / drivers64UEFI içine koyun.
  • Sistemi yeniden başlatın.
Olmaz ise aşağıdakileri takip edin.
  • Config.plist içinde RtVariables içine SIP güvenliği tamamen kapatın. ( 0xff ekleyin)
  • Farklı USB portları ile deneyin.
  • EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ içinden VBoxHfs-64.efi silin ve yerine HFSPlus.efi koyun.
  • EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ içinden OsxAptioFix2Drv-64.efi dosyasını OsxAptioFixDrv-64.efi ile değiştirin. Yada bunun tam tersini yapın.
  • EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ içinde birden fazla OsxLowMemFixDrv-64.efi yada OsxAptioFix2Drv-64.efi yada OsxAptioFixDrv-64.efi varsa bunlardan sadece birini bırakıp diğerlerini silin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet