Sierra Usb kurulum sonrası Multi beast ve Clover Bootloader Hatası

SerkanKartal

PADAVAN
6 Ara 2019
167
24
221
31
Merhabalar Sistemimi sadece inject nvidia yaparak kurdum usb den. Daha sonra usb siz boot edebilmek için multi beasti de clover bootloader la da kendi sistemime uygun legacy ayarlarını beni oku klasöründekine göre yaptım ama. Yükleme yaparken multi beast den the installation failed hatası alıyorum. Clover bootloader ile denedim onda da yükleme başarısız hatası aldım. Bunun yanı sıra gpt olarak formatladığım diskimin efi bölüntüsü olmasına rağmen clover configurator den mount efi ve open partition yapamıyorum yardımcı olur musunuz

hyosuke

PADAVAN
4 Şub 2020
101
32
71
Şimdi öncelikle, loaderları denedin ve kurulum hatası aldın.
Efi'yi de mount edemiyorsun. Mount edemiyorum derken görmüyor musun yoksa mount mu edilmiyor?

İşe yarar belki;
- Clover Configurator
- Clover bootloader kurulum paketi

Bunlar son sürümleri

Laptop Modeli
Lenovo 80qq / Lenovo ideapad 100 15-ibd Diye geçiyor.
Anakart Modeli
Nano5B6
İşlemci Modeli
intel i3 5005u
Grafik Kartı
İntel HD Graphics 5500 & Nvidia Geforce 920MX
Ses Kartı Modeli
Conexant
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8723BE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC & Realtek PCIe FE Family Controller (Bu ethernet)
Disk ve RAM
500 GB Hdd & 4GB DDR3 1600mhz

SerkanKartal

PADAVAN
6 Ara 2019
167
24
221
31
Clover configurator den diskimi görüyorum sağda bulunan mount kısmına tıkladığımda öyle kalıyor open partition soluk yazı olarak kalıyor
Hemen indirip tekrar kurmayı deniycem usb siz başlatamadığımdan Windowsu tekrar kurdum indirip deneyeyim.
Bu indireceğim sierra için uyumlu olur mu kurar mı yani?
Yine aynı sorun yardımcı olabilir misiniz acaba
Ethernetim de çalışmıyor ne denediysem olmadı 😕

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Terminal açıp diskutil list komutunu kullanıp çıkan sonucu paylaş. Ethernet modelin nedir?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

SerkanKartal

PADAVAN
6 Ara 2019
167
24
221
31
Realtek Gbe Lan chip
Hocam tekrardan merhaba internet ses ekran kartı sistemi sorunsuzca başarılı bir şekilde deneme yanılma yoluyla deneyerek kurdum. çok teşekkür ederim lakin bir kaç sorun var bununla ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim. sistemi yeniden başlat dediğimde bazen başlatıyor bazen ekran kalıyor elle kendim restart atmak durumunda kalıyorum bu 1. sorun. 2. sorunda boot ekranı geldiğinde geri sayım yapıp sistemi başlatmıyor elimle klavyeden tıklatıp başlatıyorum bu kınuda yardımcı olabilir misiniz. son olarak app store da üyelik açamadım.
@montezuma hocam müsait olduğunda yardımcı olur musun?
Birde ben yanlışlıkla catalina yı indirmeye bastım bakayım diye iptal edemiyorum indirmeyi :(

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Şu anki son durumun nedir? Eğer Catalina kurup sistemi açılamaz hale gelmediyse sorunlarını yazayım.
Boot ekrandan geri sayım için Config / Boot / Timeout= 5 yaparsan beş saniyeden geri sayacak.
Sistem takılma sorunu için Config / ACpı / Fixes içinde Fix Shutdown işaretli olsun.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

SerkanKartal

PADAVAN
6 Ara 2019
167
24
221
31
Hocam kontrol ettim. Bu dedikleriniz işaretli ama hala aynı. Boot ekranından elle sistemi başlatıyorum otomatik başlamıyor. Kurduğum multibeastten kaynaklı olabilir mi ki?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Olabilir. Sistemi boot ettiğin EFI içindeki config dosyasında bu değişiklikleri yaptığından emin ol.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler