Merhabalar,
Öncelikle forumda emeği geçen herkese teşekkürler. Burayı yeni keşfettim ve türkçe kaynak bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum. 4 - 5 yıllık hackintosh kullanıcısıyım fakat sistemleri kendim kurmadım. Şimdi şu sıralar bunu kendim yapmaya niyetlendim ama teknik bilgilerim çok zayıf, yardımcı olursanız sevinirim.
intel Core i7 3770 Soket 1155 İşlemci /
GIGABYTE Z77-DS3H Anakart /
4x4GB 1333 MHz DDR3 Ram /
AMD Radeon HD 6870 1024 MB Ekran Kartı /
128gb SSD Hard disk/
Öncelikle, bilgisayarımı güçlendirmek istiyorum. Bu noktada bir kaç sorum olacak
1. Aynı ekran kartından bir tane daha alıp beraber kullanmak istiyorum, hackintosh kurulumunda bir sıkıntı çıkar mı?
2. Aynı zamanda anakartım için desteklediği ram için 2400 mhz i OC olarak gösteriyor. Aslına bakarsanız takar takmaz 2400 mhz görecek mi yoksa ekstra ayar mı yapmam gerekecek onu da bilmiyorum ama oldu ya becerdim hackintosh kurulumunda bir sıkıntı yaratır mı?
3. Bu sistem için en uygun işletim sistemi High Sierra mıdır, Sierra mıdır?
ilgilenen olur da cevaplarsa çok sevinirim, teşekkürler.
Öncelikle forumda emeği geçen herkese teşekkürler. Burayı yeni keşfettim ve türkçe kaynak bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum. 4 - 5 yıllık hackintosh kullanıcısıyım fakat sistemleri kendim kurmadım. Şimdi şu sıralar bunu kendim yapmaya niyetlendim ama teknik bilgilerim çok zayıf, yardımcı olursanız sevinirim.
intel Core i7 3770 Soket 1155 İşlemci /
GIGABYTE Z77-DS3H Anakart /
4x4GB 1333 MHz DDR3 Ram /
AMD Radeon HD 6870 1024 MB Ekran Kartı /
128gb SSD Hard disk/
Öncelikle, bilgisayarımı güçlendirmek istiyorum. Bu noktada bir kaç sorum olacak
1. Aynı ekran kartından bir tane daha alıp beraber kullanmak istiyorum, hackintosh kurulumunda bir sıkıntı çıkar mı?
2. Aynı zamanda anakartım için desteklediği ram için 2400 mhz i OC olarak gösteriyor. Aslına bakarsanız takar takmaz 2400 mhz görecek mi yoksa ekstra ayar mı yapmam gerekecek onu da bilmiyorum ama oldu ya becerdim hackintosh kurulumunda bir sıkıntı yaratır mı?
3. Bu sistem için en uygun işletim sistemi High Sierra mıdır, Sierra mıdır?
ilgilenen olur da cevaplarsa çok sevinirim, teşekkürler.
- BootLoader
- opencore
- Anakart Modeli
- MSI B450 Gaming Plus MAX AM4 DDR4 Usb 3.2
- İşlemci Modeli
- Ryzen 5 3600 Soket Am4 3.6 Ghz
- Grafik Kartı
- Asus geforce gtx 1070
- Ses Kartı Modeli
- Realtek® ALC892/ALC897
- Ağ Aygıtları
- Realtek® 8111H Gigabit LAN