spotlight

csezer

APPRENTICE
17 Eki 2021
4
0
1
Merhaba,
yedi yıldır kullandığım bilgisayarımda üç aydır Spotlight arama sorunu yaşıyorum.
Yaklaşık dört yıldır 128 gigabyte'lık bir sd kart kullanıyorum ve bu zamana kadar Spotlight aramalarında buradaki dosyalarımı da aratıp bulabiliyordum.
Ortak terimler içeren tüm mail, dosya, görsel, sistem dosyası ne varsa 1-2 saniye de gösteriyordu.
Fakat son üç aydır bunu yapamıyorum :(
klasik yöntemleri bir çok kez denedim, privacy / gizlilik bölümüne çok kere sd kartı ekleyip / çıkartıp indexing yaptım ama olmuyor. Mac'in kendi belleğindekilerde sorun yok bu arada.
Ama sd kartımdaki yüzlerce bulması gereken özel kodlu dosyalarımın sadece 3-4 tanesini gösterip geri kalanını bulamıyor.
Ekte sizinle bir arama ekranı görseli paylaştım. TUR21-..... ile başlayan yüzlerce dosya, sunum, resim kodlu dosyalarım var fakat gördüğünüz gibi sadece çok küçük bir kısmını bulabiliyor! Altta sistem bilgilerimi de ekledim.
Yardımcı olmanız temennilerimle,

Teşekkürler

Model Name: MacBook Pro
işletim sistemi ; macOS catalina / version ; 10.15.7
Model Identifier: MacBookPro11,1
Processor Name: Dual-Core Intel Core i5 // Processor Speed: 2,6 GHz
L2 Cache (per Core): 256 KB / L3 Cache: 3 MB
Memory: 8 GB / 1600 MHz DDR3
Boot ROM Version: 431.140.6.0.0 / SMC Version (system): 2.16f68

Ekli dosyalar

K

kleyn

Guest
Merhaba,
yedi yıldır kullandığım bilgisayarımda üç aydır Spotlight arama sorunu yaşıyorum.
Yaklaşık dört yıldır 128 gigabyte'lık bir sd kart kullanıyorum ve bu zamana kadar Spotlight aramalarında buradaki dosyalarımı da aratıp bulabiliyordum.
Ortak terimler içeren tüm mail, dosya, görsel, sistem dosyası ne varsa 1-2 saniye de gösteriyordu.
Fakat son üç aydır bunu yapamıyorum :(
klasik yöntemleri bir çok kez denedim, privacy / gizlilik bölümüne çok kere sd kartı ekleyip / çıkartıp indexing yaptım ama olmuyor. Mac'in kendi belleğindekilerde sorun yok bu arada.
Ama sd kartımdaki yüzlerce bulması gereken özel kodlu dosyalarımın sadece 3-4 tanesini gösterip geri kalanını bulamıyor.
Ekte sizinle bir arama ekranı görseli paylaştım. TUR21-..... ile başlayan yüzlerce dosya, sunum, resim kodlu dosyalarım var fakat gördüğünüz gibi sadece çok küçük bir kısmını bulabiliyor! Altta sistem bilgilerimi de ekledim.
Yardımcı olmanız temennilerimle,

Teşekkürler

Model Name: MacBook Pro
işletim sistemi ; macOS catalina / version ; 10.15.7
Model Identifier: MacBookPro11,1
Processor Name: Dual-Core Intel Core i5 // Processor Speed: 2,6 GHz
L2 Cache (per Core): 256 KB / L3 Cache: 3 MB
Memory: 8 GB / 1600 MHz DDR3
Boot ROM Version: 431.140.6.0.0 / SMC Version (system): 2.16f68
Bura da sd kartınız gözüküyor mu? Bakınız.
Ekran Resmi 2021-10-17 15.22.49.png

csezer

APPRENTICE
17 Eki 2021
4
0
1
Merhaba,
sadece indexing yapması için ekleyip sonra tekrar çıkarttım bir kaç kere, ve şu anda privacy bölümü boş

selamlar

csezer

APPRENTICE
17 Eki 2021
4
0
1
Bu arada bir not eklemek istiyorum, bu sorunun başladığı günlerde bilgisayarımda IT tarafından outlook güncellemesi yapıldı.
bu sorun tam o zamana denk geldi, ilgisi var mı yok mu bilmiyorum?

K

kleyn

Guest
Bu arada bir not eklemek istiyorum, bu sorunun başladığı günlerde bilgisayarımda IT tarafından outlook güncellemesi yapıldı.
bu sorun tam o zamana denk geldi, ilgisi var mı yok mu bilmiyorum?
Bu konu hakkında apple destekle konuşmanızı öneririm. Bir sürü nedeni olabilir.

csezer

APPRENTICE
17 Eki 2021
4
0
1
İlginç. Hiç smc,sıfırlamayı denediniz mi?
hayır yapmadım, yönetici izinli bir seçenek ve yapamıyorum da :(
yurtdışı merkezli bir şirkette çalışıyorum ve desteği yurtdışından IT veriyor, her şeyi yapamıyoruz, bu sebep ile. Bir kaç kez bağlandılar ve onlarda bu sorunu çozemedi, en sonunda bilgisayarımı formatlayın diye yazdim, bekliyorum , ama IT ye yazarım bu şeceneği , Tşk.

K

kleyn

Guest

yurtdışı merkezli bir şirkette çalışıyorum ve desteği yurtdışından IT veriyor, her şeyi yapamıyoruz, bu sebep ile. Bir kaç kez bağlandılar ve onlarda bu sorunu çozemedi, en sonunda bilgisayarımı formatlayın diye yazdim, bekliyorum , ama IT ye yazarım bu şeceneği , Tşk.
Tahmin ettim yurt dışında çalıştığınızı.Belli oluyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401

Konuyu inceleyin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları