Hocam ben ekran kartını bir türlü aktif edemedim, o yüzden her şeyi tekrardan sıfırdan yaptım belleğe tekrar raw dosyasını kurdum, şimdi yeniden sistemi yükleyeceğim.
Nerde hata yaptım anlayamadım, dün akşam 35. mesajdaki dediğiniz şeyi yapmadan da harddiskten açılıyordu El Capitan. Daha farklı bir ekrandan açılıyordu, geri sayım yapıyordu hatta 5 saniye sonra otomatik başlıyordu sistem. O ekrandan başlayınca da ekran kartını tanıyordu. Sonra ses kartını yüklemeye çalışırken bir şeylerle oynadım ve bozuldu.
Şimdi 35. mesajda söylediğiniz yöntemi yapınca başlangıç ekranı USB'den boot ettiğim ekranla aynı. Bu ekrandan başlayınca da sistem, ekran kartım tanınmıyor grafikler kötü görünüyor.
Herşeyi sıfırdan kuracağım bana yardımcı olursanız çok sevinirim hocam adım adım neyi yapmam gerek kafam karıştı iyice. Clover Bootloader'dan yanlış şeyi mi kuruyorum anlamadım. UEFI olanı yükledim olmadı, GPT olanı yükledim yine olmadı. Dün nasıl yaptım da oldu bilmiyorum şuanda da yapamıyorum aynısını.
GÜNCEL:
Hocam sorunu çözdüm yeniden kurdum bahsettiğim ekrandan boot oluyor, ekran kartım da aktif, ethernet de aktif.
Tek sıkıntım ses. Seste de config dosyasıyla oynamaya çalışınca bu sefer bahsettiğim sorunu yaşadığımı farkettim.
Yani sadece devices kısmına girip injecte 1 yazıyorum, bu yaptığım işlemle bile size ilk bahsettiğim sorun oluyor, yani Apple logosunda donuyor. Bu kez config dosyamın yedeğini aldım. Usbden başlatıp config dosyamı yedeklediğim haliyle değiştiriyorum. Usbyi çıkarıp başlatıyorum sistem ekran kartı ve ethernet aktif başlıyor.
Ben şimdi sesi nasıl tanıtacağım?
----------------------------
Hocam detaylıca yazmaya çalışacağım en başından yardımcı olursanız çok sevinirim.
Öncelikle ben El Capitan'ı indirdim, USB'ye yazdırdım söylediğiniz programla. Sonrasında USB'yi takıp Boot ettim ve kurulumu başarıyla gerçekleştirdim. Sistem USB'den boot edilerek başladı ve şu ekran geldi. Buradan OSX'i seçerek başlattım.
Sonrasında sistemden MultiBeast ile ve CloverBootLoader ile kurulumları yaptım. Bu aşamada birden fazla driver kurdum çünkü emin olmadığım birkaç driver vardı. Buradan bir sorun kaynaklanır mı bilmiyorum.
Gerekli kurulumları yaptıktan sonra USB'yi çıkardım ve sistemi harddiskten boot ettim. Sonrasında karşıma şu ekran geldi. Ve sistem ethernet ve ekran kartı tanınmış şekilde açıldı. Sadece ses yok sistemde ki bana da bu lazım.
Daha sonra osxinfo'daki ve youtube'daki kaynaklardan yararlanarak ses kartımı tanıtmak için config dosyamda değişiklikler yaptım configrator ile. Yaptığım değişiklikler HDEF yaması inject kısmına 1 yazmak gibi vs. Sonrasında sistemi tekrar başlattığımda bu kez Apple logosunun olduğu yerde böyle donup kaldı.
Böyle olunca yeniden USB'yi takarak USB'den boot ettim ve config dosyamı yedeklemiştim. Değiştirdim yedeklediğim config dosyamla ve düzeldi, sistem 2. resimdeki ekrandan sorunsuz başladı.
Sanki config dosyamda en ufak değişiklik yapsam bu oluyor ve sistemi harddiskten başlatamıyorum. Bu konudaki 35. mesajda söylenilen uygulamayı yapınca bu kez de 2. attığım ekrandan başlamıyor sistem ve böyle olunca da ekran kartını kullanamamış oluyorum çözünürlük düşük oluyor. Anlamadım nasıl yapacağımı bu işi. Ekran kartının aktif olması ve sistemin düzgün çalışması için 2. ekrandan başlaması gerekiyor.
Şimdi ben bu sisteme ses kartını nasıl tanıtıp ses alabilirim. Ya da eksik yaptığım bir şey mi var? Configrator'da ayarlamalar mı yapmam gerek? CloverBootLoader ile yanlış şeyi mi yüklüyorum (UEFI ayarlarına göre yüklüyorum). Ya da MultiBeast'ten mi yanlış bir şeyler yüklüyorum? Adım adım anlattım yaptıklarımı neyi yapmam gerek ya da yapmamam gerek? Gerçekten yardımcı olursanız çok mutlu olurum 3 gündür aralıksız bununla uğraşıyorum ve bu sisteme osX kurmak zorundayım.
Çok teşekkür ederim.
NOT: Ses kartımdan emin değilim ama sanırım Realtek ALC888s. Anakartımı google'a yazınca bu çıktı o yüzden bilmiyorum tam olarak ne olduğunu.
Diğer sistem bilgilerim de imzamda yer almakta. Masaüstü bir bilgisayar.