ÇÖZÜLDÜ USB'siz Big Sur Boot Sorunu

Bu konudaki mesaj 6 en iyi cevap olarak seçildi.

ColorTR

PADAVAN
6 Ağu 2017
112
22
71
İstanbul
Merhaba,

Şu konuda oc günncelemeye çalışıp başarılı olamamıştım en son @montezuma hocanın verdiği dosyalar ile denedim yine olmadı.

Ardından eski efiyi yükledim lakin sistem yine oc'yi görmedi ve başlamadı. İlginçlikler silsilesi burada başlıyor :) Birebir aynı efi'yi usb'ye attım ve usb'den sorunsuz başlatabiliyorum sonra easyuefi konusunu buldum ve opencore'u rehberdeki gibi ekledim lakin bios'ta gözükmesine karşın sistem yine oc'den açılamıyor, açılamadığı için de windows ile devam ediyor. Tamamen aynı efi'yi usb'ye attım ondansa hiçbir sorun olmadan sistemi açabiliyorum şu an macos'den yazıyorum mesela.

OC güncellemekten artık vazgeçtim yaklaşık 5 saattir bunlarla uğraşıyorum sistem eskisi gibi normal çalışsın yeter şu oc güncellemeyi 5. denemem ve toplamda saatlerce uğraştım bir türlü başaramadım artık illallah ettirdi :)

Anakart Modeli
MSI MEG Z490I Unify
İşlemci Modeli
Intel 10700K
Grafik Kartı
XFX 5700XT THICC III
Ses Kartı Modeli
Harici DAC
Ağ Aygıtları
USB WIFI
Disk ve RAM
32GB 3200 MHZ GSKILL - 1TB Samsung 970 Evo Plus + 4TB NAS

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
ResetNVRAM yaptınız mı ? Terminal'e aşağıdaki komutu yazın ve çalıştırın. EFI disk bölüntüsünü bağlayacaktır. Ardından bağladığımız EFI bölümüne stabil çalışan EFI dosyanızı atabilirsiniz.

Not: EFI disk bölüntüsünde EFI klasörü olacak.

Komut: sudo diskutil mount /dev/disk0s1

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7700HQ | HM175 Chipset
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 630 & Nvidia 1050M
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 269 | Realtek 8411B PCI Express Card Reader
Ağ Aygıtları
Realtek 8168/8111 Gigabit Ethernet Controller & Intel DualBand AC 8265
Disk ve RAM
Samsung 970 Evo Plus 500gb & Adata 8 GB DDR4 2133Mhz
  • Like
Tepkiler: ColorTR

ColorTR

PADAVAN
6 Ağu 2017
112
22
71
İstanbul
ResetNVRAM yaptınız mı ? Terminal'e aşağıdaki komutu yazın ve çalıştırın. EFI disk bölüntüsünü bağlayacaktır. Ardından bağladığımız EFI bölümüne stabil çalışan EFI dosyanızı atabilirsiniz.

Not: EFI disk bölüntüsünde EFI klasörü olacak.

Komut: sudo diskutil mount /dev/disk0s1
Evet yaptım hocam. Ben zaten yukarıda da söylediğim gibi sistem efi'sinin içerisine sorunsuz olan efiyi komple kopyaladım efi'yi silerek usb'den sorunsuz kullandığım efi'yi tamamen tekrar kopyaladım. USB'den aynı efiyle açabiliyorum ama usb'siz açamıyorum easyuefi ile girdiyi oluşturdum biosta da gözüküyor ama sistemi başlatmıyor. Çok ilginç değil mi? :) Acaba sistemdeki ikinci harddiski çıkartarak falan işlemleri tekrar yapmanın farkı olur mu?

Anakart Modeli
MSI MEG Z490I Unify
İşlemci Modeli
Intel 10700K
Grafik Kartı
XFX 5700XT THICC III
Ses Kartı Modeli
Harici DAC
Ağ Aygıtları
USB WIFI
Disk ve RAM

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
Bios'u resetleyip tekrar ayarlaman gerekebilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7700HQ | HM175 Chipset
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 630 & Nvidia 1050M
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 269 | Realtek 8411B PCI Express Card Reader
Ağ Aygıtları
Realtek 8168/8111 Gigabit Ethernet Controller & Intel DualBand AC 8265
Disk ve RAM
Samsung 970 Evo Plus 500gb & Adata 8 GB DDR4 2133Mhz

ColorTR

PADAVAN
6 Ağu 2017
112
22
71
İstanbul
Bios'u resetleyip tekrar ayarlaman gerekebilir.
Onu da yaptım hocam hatta şimdi bios update gelmiş güncelleyince sıfırlanmış olacak tekrar denemiş olayım
Onu da yaptım hocam hatta şimdi bios update gelmiş güncelleyince sıfırlanmış olacak tekrar denemiş olayım
ocı.PNG

Bios güncelledim, bios ayarlarını yeniden yaptım ve easy uefi ile tekrar oc ekledim ve biostan en başa aldım lakin yine mac'ten başlamıyor. Sanki EFI sorunluymuş gibi direk windowsa geçiyor lakin aynı efi usb'denhiçbir sorun olmadan çalışıyor zaten usb'deki efiyi normal efi'ye kopyaladım çıldıracağım :))

Son düzenleme:
Anakart Modeli
MSI MEG Z490I Unify
İşlemci Modeli
Intel 10700K
Grafik Kartı
XFX 5700XT THICC III
Ses Kartı Modeli
Harici DAC
Ağ Aygıtları
USB WIFI
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: Bugra_TR

kasirga52

PADAVAN
14 Mar 2017
161
39
271
EFI klasörü içinde windows'un boot klasörü olan microsoft klasörünün bir yedeğini al ve microsoft klasörünü efi içinden sil tekrar USB'siz başlat. Bu şekilde Opencore ile boot edecektir. Sonra EFI içine microsoft klasörünü ekleyebilirsin bu şekilde artık açılışta iki sistemi de görecektir. Ben bu şekilde düzeltmiştim.

BootLoader
Opencore 1.0.3 Ventura 13.7.2
Laptop Modeli
Lenovo İdeaped 3 15iml05
Anakart Modeli
Lenovo
İşlemci Modeli
intel i5-10210U
Grafik Kartı
İntel UHD Graphics
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
Intel(R) Wireless-AC 9560
Disk ve RAM
500 gb SSD

ColorTR

PADAVAN
6 Ağu 2017
112
22
71
İstanbul
EFI klasörü içinde windows'un boot klasörü olan microsoft klasörünün bir yedeğini al ve microsoft klasörünü efi içinden sil tekrar USB'siz başlat. Bu şekilde Opencore ile boot edecektir. Sonra EFI içine microsoft klasörünü ekleyebilirsin bu şekilde artık açılışta iki sistemi de görecektir. Ben bu şekilde düzeltmiştim.
Hocam gerçekten çok teşekkür ederim öyle böyle bugün tam 7 saat boyunca uğraştığım sorunu çözen mesaj bu oldu :) Çok saçma bir şey gibi ama windows klasörünü silip tekrar ekleyince dediğiniz gibi sorun çözüldü.

Anakart Modeli
MSI MEG Z490I Unify
İşlemci Modeli
Intel 10700K
Grafik Kartı
XFX 5700XT THICC III
Ses Kartı Modeli
Harici DAC
Ağ Aygıtları
USB WIFI
Disk ve RAM