Senin diğer konunda kurulum ekranında aldığın hata vardı. Bu sorun ne oldu?
Merhaba, Öncelikle sistemim; Üretici & Model: Dell Latitude 3450 Detaylı CPU modeli: Intel Core i7 5500U Grafik Aygıtları: HD Graphics 5500& Nvidia GeForce830M Ağ Aygıtları: RT8111 & İntel N7265 Disk ve Ram: 500GB HDD & 8GB DDR3 1600MHz Notebookumda High Sierrayı problemsiz...
osxinfo.net
Ayrıca cihazının BIOS'u güncel mi? GÜncelleme varsa bunu yap. Ve ek olarak bağlantıdaki dosyalardan 3450 için olan dosyaları kullan. Bağlantıda kurulum rehberi de var.
onedrive.live.com
Hocam çalışan config de çalışmaz oldu kafayı yedirtti bana,bilgisayarda kaç tane config dosyası var uefı klasörleri var karıştı.
Yaptıklarımı adım adım düşünüyorum, burdan hazırladığım usbnin efi klasörünü tomcat gönderdiğiniz ile değiştirmiştim ondan sonra bi config2 isimli dosya vardı onunla birlikte bir sefer catalinayı kurabildim ekran dalgalanma olayı vardı ilgilenmiştiniz config dosyası falan verdiniz uykuya geçince düzelen problem.Daha sonra desktop geldiğinde de açılması ses kexti falan hiç birşey yapmadan muhteşem çalışıyordu çünkü high sierra da kextlerle manuel uğraşmıştım.
Ekran uykuya geçmeden dalgalanma düzelsin diye attığınız configi harddiskin efi klasörüne atmıştım sonra bi restart yaptım boot etmez oldu bu sefer

.Bende diski komple biçimlendirdim yeniden yapayım diye sabah 9 den beri uğraşıyorum.Dünkü tek seferlik başarılı kurulumu nasıl yaptım halen bulamadım.
Bios güncel hocam Dell in sitesinden teğitledim.
One drive dosyalarınıda deniyorum hemen
bir deneme yap. benim configde verbose mode açık değilmiş. açılış ekranında klavyedeki boşluk tuşuna bas ve oradan verbose mode işaretle ki takıldığın noktayı bulmaya çalışalım.
Yaptım hocam
Arkadaşlar aşağıda bağlantı da paylaştığım EFI klasörüm High Sierra usb'ye aittir.Sorunsuz problemsiz High Sierra kurabiliyor yada kurulumdan sonra boot edebiliyorum.
Bunu Catalina için revize etme durumumuz varmıdır?
1 file sent via WeTransfer, the simplest way to send your files around the world
we.tl
@montezuma hocam şu adımları uyguladım.
- macOS Catalina AMD & Intel Kurulum İmajı linkindeki Catalina imajını usb ye yazdırdım.
- #4 vermiş olduğunuz efi klasörünü olduğu gibi usbnin içine kopyala yapıştır yaptım.
- Kopyalama bitmeye yakın 34 dosya değişikliğine evet dedim.
- Ardından laptopuma takıp config2yi seçip ardından intel eject seçince çok şükür hatasız kurulum yaptım.
Şuan macos masaüsü geldi icloud girişimide yaptım ekran bekliyor.Mevcut configi nasıl saklarım usbsiz boot olayını nasıl yaparım(high sierrada ki clover boot'u denedim ama beceremedim.)High sierra için youtube videosu var ama catalina imajı içinde ki boot uygulaması farklı.Nasıl yapacağımı anlatırsanız vallahi bir daha kafanızı şişirmeyeceğim.
harddisk üzerinde ki boatloader ile boot etmek istediğimde burda takılıyorum,fakat usb ile boot başarılı oluyor.
Neyi eksik kopyalamışım yada yapmamışım yardımcı olabilirmisiniz?
@montezuma hocam yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim çok ufak birşeye takıldım.Son gönderdiğim yazıya istinaden yardımınızı rica ederim