Uygun config nasıl hazırlanır

lycan35

APPRENTICE
13 Kas 2019
26
1
21
www.mavibilgin.com
Merhaba,
Günlerdir bilgisayarıma Mojave ve Catalina kurmaya çalışıyorum forum yöneticileri sorularım karşısında bıkmış durumda.Bir türlü sistemim için uygun config dosyasını bulamadım.Bugün usb ye High Sierra imajıyla boot etmeyi denedim.Ekte ki dosya high sierra usb imajında ki config dosyasıdır.Bu config dosyası ile High sierra imajı problemsiz tek seferde usbden boot edilip kurulum yapılıyor.
İmaj içerisinde ki config dosyasını catalina usb sinin içindeki config ile değiştirdiğimde kurulumu boot edemedim dos ekranında Voodoo ile başlayan yerde takılı kaldı.
Bu config dosyasını Catalina için nasıl düzenleyebilirim yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

temna

JEDI
16 Nis 2019
262
76
251
40
Merhaba,
Günlerdir bilgisayarıma Mojave ve Catalina kurmaya çalışıyorum forum yöneticileri sorularım karşısında bıkmış durumda.Bir türlü sistemim için uygun config dosyasını bulamadım.Bugün usb ye High Sierra imajıyla boot etmeyi denedim.Ekte ki dosya high sierra usb imajında ki config dosyasıdır.Bu config dosyası ile High sierra imajı problemsiz tek seferde usbden boot edilip kurulum yapılıyor.
İmaj içerisinde ki config dosyasını catalina usb sinin içindeki config ile değiştirdiğimde kurulumu boot edemedim dos ekranında Voodoo ile başlayan yerde takılı kaldı.
Bu config dosyasını Catalina için nasıl düzenleyebilirim yardımcı olabilir misiniz?

Sistem bilgilerini ve hata görselini paylaşırsan daha rahat yardımcı oluruz.

temna

JEDI
16 Nis 2019
262
76
251
40
  • Üretici & Model: Dell Latitude 3450
  • Detaylı CPU modeli: Intel Core i7 5500U
  • Grafik Aygıtları: HD Graphics 5500& Nvidia GeForce830M
  • Ağ Aygıtları: RT8111 & İntel N7265
  • Disk ve Ram: 500GB HDD & 8GB DDR3 1600MHz
ekteki config ile kurulumu bir dene? inject intel işaretli ve işaretsiz olarak dene.

Ekli dosyalar

temna

JEDI
16 Nis 2019
262
76
251
40
Teşekkür ederim ilginiz için. Catalina'yı usb ye tekrar yapıyorum attığınız config i dener denemez yazacağım buradan
eğer o olmaz ise bana Catalina içindeki hd5500 için olan ve standart kurulum configi at bir inceleyeyim. benim eski bilgisayarımda Dell di ve onda bir kaç farklı işlem yapmak gerekebiliyor.

lycan35

APPRENTICE
13 Kas 2019
26
1
21
www.mavibilgin.com
Teşekkür ederim ilginiz için. Catalina'yı usb ye tekrar yapıyorum attığınız config i dener denemez yazacağım buradan
Malesef bu config olmadı dos ekranında en sonda görebildiğim attemp. ile başlayan yazıdan sonra restart ediyor hiç birşekilde boot olmuyor.injectli ve injectsiz de denedim
eğer o olmaz ise bana Catalina içindeki hd5500 için olan ve standart kurulum configi at bir inceleyeyim. benim eski bilgisayarımda Dell di ve onda bir kaç farklı işlem yapmak gerekebiliyor.
tekrardan sitedeki catalina imaj usb sini hazırladım içindeki configleri ekliyorum hocam.
Bu 3 config ile hiç boot bile olmadı hocam

Ekli dosyalar

temna

JEDI
16 Nis 2019
262
76
251
40
Malesef bu config olmadı dos ekranında en sonda görebildiğim attemp. ile başlayan yazıdan sonra restart ediyor hiç birşekilde boot olmuyor.injectli ve injectsiz de denedim

tekrardan sitedeki catalina imaj usb sini hazırladım içindeki configleri ekliyorum hocam.
Bu 3 config ile hiç boot bile olmadı hocam
ektekini bir dener misin?

Ekli dosyalar

lycan35

APPRENTICE
13 Kas 2019
26
1
21
www.mavibilgin.com
ektekini bir dener misin?
Hocam inject işaretliyken install dediğimde dos ekranı gelmiyor hemen çıkan elma simgesinde dondu.Altta dolması gereken çubuk falan çıkmadı.
incejt işaretsizken yine aynı şey hocam
Sadece UEFI ve daha sonrasında UEFI&LEGACY ikisinde de denedim bu arada.Hocam clvoer menüde boot arg. kısmı boştu bu doğru mu?
#4bunla birlikte sizin configi tekrar deneyeyim mi hocam?

temna

JEDI
16 Nis 2019
262
76
251
40
Hocam inject işaretliyken install dediğimde dos ekranı gelmiyor hemen çıkan elma simgesinde dondu.Altta dolması gereken çubuk falan çıkmadı.
incejt işaretsizken yine aynı şey hocam
Sadece UEFI ve daha sonrasında UEFI&LEGACY ikisinde de denedim bu arada.Hocam clvoer menüde boot arg. kısmı boştu bu doğru mu?
#4bunla birlikte sizin configi tekrar deneyeyim mi hocam?
bir deneme yap. benim configde verbose mode açık değilmiş. açılış ekranında klavyedeki boşluk tuşuna bas ve oradan verbose mode işaretle ki takıldığın noktayı bulmaya çalışalım.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Senin diğer konunda kurulum ekranında aldığın hata vardı. Bu sorun ne oldu?

Ayrıca cihazının BIOS'u güncel mi? GÜncelleme varsa bunu yap. Ve ek olarak bağlantıdaki dosyalardan 3450 için olan dosyaları kullan. Bağlantıda kurulum rehberi de var.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

lycan35

APPRENTICE
13 Kas 2019
26
1
21
www.mavibilgin.com
Senin diğer konunda kurulum ekranında aldığın hata vardı. Bu sorun ne oldu?

Ayrıca cihazının BIOS'u güncel mi? GÜncelleme varsa bunu yap. Ve ek olarak bağlantıdaki dosyalardan 3450 için olan dosyaları kullan. Bağlantıda kurulum rehberi de var.
Hocam çalışan config de çalışmaz oldu kafayı yedirtti bana,bilgisayarda kaç tane config dosyası var uefı klasörleri var karıştı.
Yaptıklarımı adım adım düşünüyorum, burdan hazırladığım usbnin efi klasörünü tomcat gönderdiğiniz ile değiştirmiştim ondan sonra bi config2 isimli dosya vardı onunla birlikte bir sefer catalinayı kurabildim ekran dalgalanma olayı vardı ilgilenmiştiniz config dosyası falan verdiniz uykuya geçince düzelen problem.Daha sonra desktop geldiğinde de açılması ses kexti falan hiç birşey yapmadan muhteşem çalışıyordu çünkü high sierra da kextlerle manuel uğraşmıştım.
Ekran uykuya geçmeden dalgalanma düzelsin diye attığınız configi harddiskin efi klasörüne atmıştım sonra bi restart yaptım boot etmez oldu bu sefer :) .Bende diski komple biçimlendirdim yeniden yapayım diye sabah 9 den beri uğraşıyorum.Dünkü tek seferlik başarılı kurulumu nasıl yaptım halen bulamadım.

Bios güncel hocam Dell in sitesinden teğitledim.
One drive dosyalarınıda deniyorum hemen
bir deneme yap. benim configde verbose mode açık değilmiş. açılış ekranında klavyedeki boşluk tuşuna bas ve oradan verbose mode işaretle ki takıldığın noktayı bulmaya çalışalım.
Yaptım hocam
Arkadaşlar aşağıda bağlantı da paylaştığım EFI klasörüm High Sierra usb'ye aittir.Sorunsuz problemsiz High Sierra kurabiliyor yada kurulumdan sonra boot edebiliyorum.
Bunu Catalina için revize etme durumumuz varmıdır?

@montezuma hocam şu adımları uyguladım.
  • macOS Catalina AMD & Intel Kurulum İmajı linkindeki Catalina imajını usb ye yazdırdım.
  • #4 vermiş olduğunuz efi klasörünü olduğu gibi usbnin içine kopyala yapıştır yaptım.
  • Kopyalama bitmeye yakın 34 dosya değişikliğine evet dedim.
  • Ardından laptopuma takıp config2yi seçip ardından intel eject seçince çok şükür hatasız kurulum yaptım.

Şuan macos masaüsü geldi icloud girişimide yaptım ekran bekliyor.Mevcut configi nasıl saklarım usbsiz boot olayını nasıl yaparım(high sierrada ki clover boot'u denedim ama beceremedim.)High sierra için youtube videosu var ama catalina imajı içinde ki boot uygulaması farklı.Nasıl yapacağımı anlatırsanız vallahi bir daha kafanızı şişirmeyeceğim.
harddisk üzerinde ki boatloader ile boot etmek istediğimde burda takılıyorum,fakat usb ile boot başarılı oluyor.
Neyi eksik kopyalamışım yada yapmamışım yardımcı olabilirmisiniz?
@montezuma hocam yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim çok ufak birşeye takıldım.Son gönderdiğim yazıya istinaden yardımınızı rica ederim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler