Windows kurulumundan sonra OC Bootloadr'ı açamıyorum

Furkan Kapıcı

PADAVAN
15 Tem 2020
156
15
221
Bu rehberi takip ederek tamamladığım Windows kurulumdan sonra Open Core Bootloader'ı açamadım efi dosyamın daha önceden çalışan yedeğimi kullanarak tekrar denedim. Fakat nedense Open Core Bootlader açılmıyor. Disk bölüntüleme kısmında hata yapmış olabileceğimi düşünüyorum bu yüzden Diskpart'tan bir ekran görüntüsü paylaşacağım.
1684858911773.png

Efi dosyama şuradan ulaşabilirsiniz:

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo G50-70
İşlemci Modeli
Intel Core i3 4010U
Grafik Kartı
İntel HD Graphics Family
Ses Kartı Modeli
Conexant SmartAudio HD
Ağ Aygıtları
Realtek PCIe GBE Family Controller & Qualcomm Atheros AR956x Wireless Network Adapter
Disk ve RAM
465.76GB SHDD (Hybrid) & 4GB DDR3 1600MHz

muhal

APPRENTICE
29 Ocak 2020
72
55
51
Bu disk bölümlerinde MacOS bölümü yok. Muhtemelen Windows kurarken silmişsin. Windows u aç. Windows kuruluu diski Windows u silmeden küçült. Yeni disk kısmını önce exfat biçimlendir. Daha sonra MacOs u yeniden kurmaya başla. Kurulum ekranında diski uygun formatladıktan sonra kuruluma geçmeyi ihmal etme

BootLoader
t
Laptop Modeli
t
Anakart Modeli
t
İşlemci Modeli
t
Grafik Kartı
t
Ses Kartı Modeli
t
Ağ Aygıtları
t
Disk ve RAM
t
  • Like
Tepkiler: strangerone

Furkan Kapıcı

PADAVAN
15 Tem 2020
156
15
221
1684922001595.png

Sanırsam list volume işe yaramadı buyurun disk yönetiminden bir ekran görüntüsü.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo G50-70
İşlemci Modeli
Intel Core i3 4010U
Grafik Kartı
İntel HD Graphics Family
Ses Kartı Modeli
Conexant SmartAudio HD
Ağ Aygıtları
Realtek PCIe GBE Family Controller & Qualcomm Atheros AR956x Wireless Network Adapter
Disk ve RAM

muhal

APPRENTICE
29 Ocak 2020
72
55
51
Windows kurulunca mevcut EFI yi siler ve kendi EFI sini yazar. Yeni paylaştığın gönüntüye göre Diskinin 2. Kısmı sanırım MacOS. Kurulum yaptığın flash disk te MacOS EFI si varsa bilgisayarını seçmeli başlangıç ile bu EFI ile başlat (Yoksa siteden indir ve Windows üzerinden EFI diske ulaşabileceğin bir program ile aşağıdaki işlemleri yap) o zaman botloader görünür. MacOS u açınca EFIdisk parçasını monte et. Buradaki Windows EFI sini başka bir yedekle ve Buradan sil. MacOS EFI sini buraya kopyala. EFI klasörünü aç biraz önce yedeklediğin Windows EFI nin içerisindeki iki klösörden birini (boot değil diğeri) buraya kopyala. Bir sonraki açılışta İnşallah sorunun çözülür

BootLoader
t
Laptop Modeli
t
Anakart Modeli
t
İşlemci Modeli
t
Grafik Kartı
t
Ses Kartı Modeli
t
Ağ Aygıtları
t
Disk ve RAM
t

Furkan Kapıcı

PADAVAN
15 Tem 2020
156
15
221
İyi de ben komut istemini kullanarak windows'u kurdum yanş zaten ayrıca bir efi bölüntüsü oluşturdum ve orası üzerinden kurulumu yaptım. Tabii bence sorun benşm yanlışlıkla sildiğim bölüntü ile ilgili bence.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo G50-70
İşlemci Modeli
Intel Core i3 4010U
Grafik Kartı
İntel HD Graphics Family
Ses Kartı Modeli
Conexant SmartAudio HD
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler