Asus K53sv Hangi MacOs x sürümü önerisi ve Clover yardımı

tanerpektas

APPRENTICE
7 Mar 2020
6
0
1
Merhaba,

Aşağı yukarı 1 haftadır uğraşıyorum ama Clover ayarlar bölümünden 1 adım ileri gidemedim. End Randomseed hatasını geçemedim.
bu arada mojave 10.14.6 denedim yardımınızı bekliyorum..

Bu arada konuyu yanlış yere açtım sanırım...!

Bilgisayarım ASUS K53SC-SX326R modeli leptop.
Intel® Core™ i5 2430M/2410M Processor
Nvidia GeForce GT 540M
4 gb ram

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Cihazın genel olarak macOS uyumlu. Cihazın büyük ihtimal optimus teknolojisi kullanıyor bu yüzden Nvidia ekran kartını hiçbir macOS sürümünde kullanamazsın, sadece dahili ekran kartın intel kullanabilirsin bu durumda macOS Catalina yüklemesi deneyebilirsin, eğer cihazın optimus değil ise Nvidia ekran kartını kullanabilirsin bu durumda ise en güncel olarak macOS High Sierra yüklemesi deneyebilirsin. Wi-Fi kartın ile ilgili bilgi vermemişsin bu yüzden Wi-Fi bilgisi veremeyeceğim. Cihazının teknolojisine göre ilgili imaj konusu içerisinde nasıl kurulum yapacağına dair bilgiler mevcut onları tek tek okumanı sonra işleme başlamanı tavsiye ederim. Sorun yaşadığın noktalarda önce forumda sıkı bir araştırma yapmanı eğer çözüm bulamazsan sistem bilgilerin ile ilgili kategoride konu açman dahilinde ben yada arkadaşlarım yardımcı olacaktır.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

tanerpektas

APPRENTICE
7 Mar 2020
6
0
1
Tekrar Merhaba,

Söylediğiniz gibi mac os x high sierra kurulum dosyasını indirdim clover ayarlarını da yaptım yanlız böyle bir hata aldım.
ÇÖZÜLDÜ - Kurulumda Engel İşareti Çıkması - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konuyu budum ve orda yazanları uygıladım. Yanlız OsxAptioDrv2Fix dosyasını bulamadığım için bu dosya ile deneme yapamadım.
Bu arada konuda USb2.0 ve 3.0 portlarını denememizi de yazmış ama iki portuda kullandım problem gene aynı.. Bunun farklı bir çözümü olmalı diye umuyorum...
Bu arada aşağıdaki resim temsilidir. aynı hatayı alıyorum..
dHBe1ogixzwFIYqdD8CMMKJdsJC7HF9J.jpeg

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Cihazın Optimus teknolojisine sahip mi değil mi ?

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

tanerpektas

APPRENTICE
7 Mar 2020
6
0
1
Valla onu bilmiyorum ama nasıl anlarım olup olmadığını ilk defa duyuyorum..
Şu an kullandığım işletim sistemi Lİnux mint 19.3
bakabileceğim bir komut yada yer varsa bakayım ...:(
Bilgisayarımda 2 adet ekran kartı mevcut hd 3000 ve Nvidia Gt540M bundan bahsediyorsan
Tekrar merhabalar,

Uzun uğraşlar sonucunda denemediğim macOS X sürümü kalmadı denediklerinden sadece Mac OS Yosemiteyi kuralabildim ondada sıkıntılar çoktu
WİFİ, SES kartı, Grafik kartı, USB 3,0 problemlerini çözemediğim için sildim.
Bilgisayarımın
ASUS k53sv modeli
atheros ar9002 wifi
intel hd3000
nvidia gt540m
intel core i5 2430 2.4ghz

Bütün kurulumlarda kaldığım nokta ise yukarıda bir resim paylaşmıştım daha önce hepsindede aynı sorunu yaşadım.

Yanlız şöyle bir durum daha varki
Masaüstü PC im var ayrıca ondada AMD FX 8350 işlemci ile AMD HD7850 ekran kartı var
Anlamadığım nokta şu ki Mojave 14.4 olması lazım bu Mac OS sürümünü kurarken leptoptaki aynı hatayı aldım ama Masaüstünde bu sorunu aştım ve kurulumu başarılı bir şekilde tamamladı. yanlız bundaki sorunda kurulum bittikten sonra PC yeniden başlatınca Ekrana görüntü gelmiyor 2 3 defa denedim
olmadı Sonrasında AMD HD7850 kext aradım internetten 1 2 tane kext buldum ama onlarda bi işe yaramadı. Sonrasında sildimm...

En son buraya sorunla alakalı yazı yazdığımın üzerinden 20 gün geçmiş ve bu zamana kadar 1 Allah'ın kulu cevap yazmamış. En sonunda şuna karar verdim daha uğraşmayacağım lakiiinnnn.

Adam gibi ilgilenen başka bir topluluk bulana kadar..
Bu Forumda yazanların çoğuda yalan dolan olduğuna karar verdim..
İnsanları zamanlarını boşuna harcamayın.

Son düzenleme:

falconozan4545

APPRENTICE
8 Ara 2020
2
0
1
Merhaba uzun zamandır sağlık sorunlarımda dolayı yoktum.Konuyuda yeni gördüm.Yardım edilmediği için sizden özür dilerim,sayfanın sahibi değilim lakin hepimiz bu sayfanın kullanıcılarıyız.Sizin sisteme benzer sistemim var.Asus k53sj modeli.İşlemcimiz aynı muhtemel ortak anakart ve çokta farklı olmayan konfigürasyonlar vardır diye tahmin ediyorum.Ben bu cihazıma High Sierra kurdum.Şuan hala kurulu isterseniz size yardımcı olabilirim.Dosyaları sizinle paylaşır duruma göre ayar yapmaya çalışırız.

alptrek

APPRENTICE
2 Eyl 2021
41
8
21
Konya
Merhaba uzun zamandır sağlık sorunlarımda dolayı yoktum.Konuyuda yeni gördüm.Yardım edilmediği için sizden özür dilerim,sayfanın sahibi değilim lakin hepimiz bu sayfanın kullanıcılarıyız.Sizin sisteme benzer sistemim var.Asus k53sj modeli.İşlemcimiz aynı muhtemel ortak anakart ve çokta farklı olmayan konfigürasyonlar vardır diye tahmin ediyorum.Ben bu cihazıma High Sierra kurdum.Şuan hala kurulu isterseniz size yardımcı olabilirim.Dosyaları sizinle paylaşır duruma göre ayar yapmaya çalışırız.
Hocam merhabalar bende de Asus K53SD var. İlk başta big sur denedim ilk kurulumu tamamlıyorum ama ikinci kurulumda bir hata var onu geçemiyorum. Şu an herhangi bir sürümü yüklemeye hazırım. Acaba hangi sürümü indirmem gerek nasıl ilerlemem gerek open core mu clover mı olması lazım rehber niteliğinde yardımcı olabilme şansınız var mı ? Mesajların uzayıp gitmemesi için teşekkürler.