Casper Csd Catalina Yükleme Sonrası Sorunlar

memedim

APPRENTICE
27 Ocak 2021
11
1
21
Merhaba arkadaşlar Kurulum dosyaları arasında bulunan Catalina (10.15.5) sürümünü indirip buradaki clover klasörü ile birleştirip kurulumu yaptım clover klasörünü paylaşan arkadaşın sistemiyle benim sistem çok benzer ancak bende bir kaç tane sorun var ses çalışmıyor, klavye türünü değitirmeye çalıştığımda hata veriyor ve laptop uykuya geçtikten sonra uyandırınca donup kalıyor reset atmak zorunda kalıyorum ilk defa mac os işletim kuruyorum tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

Sistemim ;

Cihaz : Casper Csd
İşlemci : i5 4210m
Ram : 8 Gb 1333 Mhz
Depolama : 240 Gb Sandisk Ssd
Grafik : Intel Hd4600

Laptop Modeli
Casper Csd 15.6
Anakart Modeli
Casper Csd 15.6
İşlemci Modeli
İntel Core i5 4210m
Grafik Kartı
HD Graphics 4600 & Nvidia Geforce 840M
Ağ Aygıtları
RT8111
Disk ve RAM
240GB SSD & 500GB HDD & 8GB DDR3 1333Mhz

emresamna

JEDI
27 Şub 2018
269
70
301
İndirdiğin clover klasöründe bulunan kextler haliyle güncel değil. Tek tek güncelleyip yeniden başlatma yapıp güncellemelisin bazı sorunlarını bu şekilde halledebilirsin. Ses için AppleAlc kexti güncelle ve uygun idyi girdiğine emin ol. Bir diğer vooda ile aktifleştirme seçeneğini de kullanabilirisn site üzerinde konusu mevcut.
Restat sonrası donma Applealc kaynaklı olabiliyordu. Tavsiyem clover ön yükleyiciden Oc ye terfi etmen olacaktır.

Laptop Modeli
HP Pavilion 15-dk2000
Anakart Modeli
HP 88E5
İşlemci Modeli
Intel Core i5 -11300H Tiger Lake-H35 @ 3.10GHz
Grafik Kartı
Intel Iris Xe Graphics - RTX 3050 4 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
RTL8852AE & WN722N v3
Disk ve RAM
2x4GB 3200MHz & 512 GB NVMe SSD, 1 TB HDD

memedim

APPRENTICE
27 Ocak 2021
11
1
21
İndirdiğin clover klasöründe bulunan kextler haliyle güncel değil. Tek tek güncelleyip yeniden başlatma yapıp güncellemelisin bazı sorunlarını bu şekilde halledebilirsin. Ses için AppleAlc kexti güncelle ve uygun idyi girdiğine emin ol. Bir diğer vooda ile aktifleştirme seçeneğini de kullanabilirisn site üzerinde konusu mevcut.
Restat sonrası donma Applealc kaynaklı olabiliyordu. Tavsiyem clover ön yükleyiciden Oc ye terfi etmen olacaktır.
gi

Hocam ilk defa mac os işletim sistemini başarılı bir şekilde kurup masaüstüne ulaştım yani mac os ile ilgili hiç bir bilgiye sahip değilim dediğiniz işlemler için hangi konulara bakmam gerek veya neleri araştırmam gerek yardımcı olur musunuz bir de şunu soracağım hocam catalina yerine big sur kurarsam catalina'da kullandığım özellikleri big surda da kullanabilir myim? birde şuan catalinada Tenda u1 wifi adaptör kullanıyorum bu adaptör big surda da çalışır mı ? beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum

Laptop Modeli
Casper Csd 15.6
Anakart Modeli
Casper Csd 15.6
İşlemci Modeli
İntel Core i5 4210m
Grafik Kartı
Ağ Aygıtları
RT8111
Disk ve RAM

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,682
9,471
4,401
Burda başarılı kurulum var. İnceleyin. Catalina'da çalışan adaptör Big Sur'da da çalışabilir Çalışmazsa da çok büyük bir sorun olmaz. Çaresi bulunur. Ben Big Sur'da topu topu 75 TL'lik TP-725n dongle kullanıyorum. Kolay gelsin.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

memedim

APPRENTICE
27 Ocak 2021
11
1
21
Burda başarılı kurulum var. İnceleyin. Catalina'da çalışan adaptör Big Sur'da da çalışabilir Çalışmazsa da çok büyük bir sorun olmaz. Çaresi bulunur. Ben Big Sur'da topu topu 75 TL'lik TP-725n dongle kullanıyorum. Kolay gelsin.

Hocam zaten bu konudaki dosyalar ile kurulum yaptım
Konu henüz aktiftir sorunlar çözülemedi @emresamna hocam sıfırdan disk oluşturarak 10.15.3 sürümünü kurdum ancak sorunlar devam ediyor ne yapmam gerek

Son düzenleme:
Laptop Modeli
Casper Csd 15.6
Anakart Modeli
Casper Csd 15.6
İşlemci Modeli
İntel Core i5 4210m
Grafik Kartı
Ağ Aygıtları
RT8111
Disk ve RAM

Parmenides

APPRENTICE
25 May 2020
28
10
21
Hocam zaten bu konudaki dosyalar ile kurulum yaptım
Konu henüz aktiftir sorunlar çözülemedi @emresamna hocam sıfırdan disk oluşturarak 10.15.3 sürümünü kurdum ancak sorunlar devam ediyor ne yapmam gerek

Hocam son durum nedir kurabildiniz mi? Ben de denemek istiyorum ama sürekli sorun çıkıyor...

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Casper CSD GT940
Anakart Modeli
C15B
İşlemci Modeli
İntel 4210M
Grafik Kartı
İntel HD4600
Disk ve RAM
8GB

emresamna

JEDI
27 Şub 2018
269
70
301
@memedim @Parmenides eğer sistemleriniz imzanızda yazılan gibi ise farklı bir yerde hata yapıyor olabilirsiniz, zira hazır olarak verdiğimiz clover dosyaları sorunsuz şekilde boot ediyor. Tekrar belirtiyorum bahsi geçen açtığım konuda clover ön yükleyici için hazırlanmış EFI dosyasıdır siteden güncel indirdiğiniz sürümlerde OC ön yükleyici mevcuttur. Catalinadan sonra clover desteği kesildi diyebilirim zira çok sorun veriyordu o yüzden osxinfo olarakta big sur ile beraber clover ön yükleyiciye destek veriliyor. Hangi dosyaları kullandığınıza ve ön yükleyicisi ne olduğuna dikkat edin. güncel imaj dosyasının EFI klasörünü konudaki Clover EFI ile değiştirmeniz lazım çalışıp çalışmadığını görmek için. Sistemler her ne kadar benzer olsada bir çok alanda hata alma şansı olabiliyor o yüzden her bir adım için tek tek değişikliği yapıp yeniden başlatarak denemekten başka şansınız yok.

Laptop Modeli
HP Pavilion 15-dk2000
Anakart Modeli
HP 88E5
İşlemci Modeli
Intel Core i5 -11300H Tiger Lake-H35 @ 3.10GHz
Grafik Kartı
Intel Iris Xe Graphics - RTX 3050 4 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
RTL8852AE & WN722N v3
Disk ve RAM
2x4GB 3200MHz & 512 GB NVMe SSD, 1 TB HDD

Parmenides

APPRENTICE
25 May 2020
28
10
21
@memedim @Parmenides eğer sistemleriniz imzanızda yazılan gibi ise farklı bir yerde hata yapıyor olabilirsiniz, zira hazır olarak verdiğimiz clover dosyaları sorunsuz şekilde boot ediyor. Tekrar belirtiyorum bahsi geçen açtığım konuda clover ön yükleyici için hazırlanmış EFI dosyasıdır siteden güncel indirdiğiniz sürümlerde OC ön yükleyici mevcuttur. Catalinadan sonra clover desteği kesildi diyebilirim zira çok sorun veriyordu o yüzden osxinfo olarakta big sur ile beraber clover ön yükleyiciye destek veriliyor. Hangi dosyaları kullandığınıza ve ön yükleyicisi ne olduğuna dikkat edin. güncel imaj dosyasının EFI klasörünü konudaki Clover EFI ile değiştirmeniz lazım çalışıp çalışmadığını görmek için. Sistemler her ne kadar benzer olsada bir çok alanda hata alma şansı olabiliyor o yüzden her bir adım için tek tek değişikliği yapıp yeniden başlatarak denemekten başka şansınız yok.

Forumdaki OC Big Sur kurulum imajını indirip kurdum, 1,5 - 2 saat sürdü ekrana ulaşmam, kurulduktan sonra ne WİFİ kartı ne SES çalıştı. Gösterilen yönergeleri takip etmeme rağmen saatlerce uğraştım fakat başaramadım. Geçmişte (1 yıl önce) sizin CATALİNA kurulum başlığını takip ederek Clover ile kurmuştum sıkıntısız çalışıyordu ama Open Core çok problemli bence, ya da ben beceremiyorum. Buraya yazıp kimseyi yormak da istemedim açıkçası.

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Casper CSD GT940
Anakart Modeli
C15B
İşlemci Modeli
İntel 4210M
Grafik Kartı
İntel HD4600
Disk ve RAM
8GB
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler